MHP Kastamonu İl Başkanı İlhan Engin, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) itirazlarını kabul etmesiyle ilgili, "Kastamonu'da seçim şaibeli. Bu şaibenin kalkması lazım" dedi.



İlhan Engin, Kastamonu'da 20 yıldır ellerinde bulunan belediye başkanlığını 245 oyla Ak Parti'ye kaptırmalarının ardından Merkez İlçe ve İl Seçim Kurullarının itirazlarını reddettiğini ve parti genel merkezinin YSK'ya başvurduğunu hatırlattı. Seçimle ilgili iddiaların Merkez İlçe Seçim Kurulu'nda değerlendirilmesi yönündeki YSK kararını değerlendiren Engin, şöyle konuştu:



"Kastamonu'da seçim şaibeli. Bu şaibenin kalkması lazım. Biz bunu istiyoruz. İncelensin. Belki biz ileride olacağız, belki de fark açılacak. Ehliyetli olmayan kişilerin oy kullandığına, farklı oy pusulalarının dolaştığına, burada ikamet etmeyenlere seçmen kağıdı çıktığına ve oy kullandırıldığına dair şeyler var. Belediye başkanlığı koltuğunda oturan da yerinde gönül rahatlığı ile otursun, şaibe ortadan kalksın."

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi



MHP Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtçu da listede isme bulunmadığı halde oy kullananların olduğunu teşkilat olarak tespit ettiklerini söyledi. Kurtçu, "YSK, Merkez İlçe Seçim Kurulu'nda konunun incelenmesi kararını verdi. Şimdi bu incelemenin sonucunu bekleyceğiz" dedi.



Ak Parti adayı Tahsin Babaş, Merkez İlçe ve İl Seçim Kurullarındaki itiraz sürecinin tamamlanması ardından mazbatasını alarak görevine başlamıştı.


Editör: TE Bilisim