MHP'li muhalifler Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ Ankara'da bir otelde bir araya geldi.

 

Al Jazeera'nın haberine göre; toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada şu ifadeler yer aldı;

 

'ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ'

 

“Bu kutlu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz, kurultayımızı en kısa sürede toplayacağız. Kurultayımız toplanıp divan seçilene kadar istişare ve karşılıklı güven içinde ortak hareket edeceğiz. 11 Temmuz'da da yeniden bir araya geleceğiz”

 

Sinan Oğan, toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizim bütün çabamız, bütün gayretimiz kasım ayında AKP'nin erken bir seçimle Milliyetçi Hareket Partisini hazırlıksız yakalamasını engellemektir. Bu sebeple de neyin pahasına olursa olsun bu kurultayın yapılacağından kimse şüphe etmesin. Hiç kimse koltuğunda 2018'e kadar rahat oturamayacak." değerlendirmesinde bulundu.

 

Gazetecilerin, "Beşinci parti" iddialarını sorması üzerine Oğan, "Buralardan beşinci parti çıkmaz. Buralardan Milliyetçi Hareket Partisinin kurultayını yapması ve bir genel başkan seçmesi çıkar, onun dışında bir şey çıkmaz." diye konuştu. Koray Aydın ise, "Yeni plan, yeni yol haritasını mı konuşacaksınız?" sorusuna,"Değerlendirme yapacağız. İleriye dönük işlemle ilgili bir görüşme yapmayacağız." karşılığını verdi.

 

SÜREÇ

 

MHP Genel Merkezi'nin 10 Temmuz'da olağanüstü kurultayı toplama kararının ardından, Çağrı Heyeti'nin 19 Haziran'da topladığı olağanüstü kongrede de seçimli olağanüstü kongrenin 10 Temmuz'da yapılmasına karar verilmişti.

 

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

MHP Genel Merkezi'nin ve yeni kongreyi toplamakla görevlendirilen heyetin başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun başvurduğu Çankaya İlçe Seçim Kurulu, 10 Temmuz'daki kongreyi kimin toplayacağına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) görüş sormuştu.

 

YSK, kurultaya ilişkin başvurulara dâir İlçe Seçim Kurulu'nun değerlendirme yapması gerektiğinden görüş bildirilmesine yer olmadığına karar vermişti.

 

YSK açıklamasının ardından Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, 19 Haziran'da yapılan kurultay kararlarının iptali istemiyle açılan davada, dava esastan sonuçlanıncaya kadar tedbiren yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

 

Bu durumda, MHP'nin 10 Temmuz'da kurultayının toplanabilmesi için Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararını esastan sonuçlandırması gerekiyor.

 

YSK, Çankaya Seçim Kurulu'nun "MHP'de kongre yapılamaz" kararına muhaliflerin yaptığı itirazı reddetti. Genel Merkez'in yaptığı itiraza "Karar verilmesine yer yok" hükmü verilmesinin sebebi ise ise, 10 Temmuz'da yapılması planlanan kurultay başvurusunun önceden geri çekilmiş olması.

Editör: TE Bilisim