Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit ÖZdağ, Sözcü'ye verdiği röportajda teröre ilişkin soruları yanıtladı. 
Özdağ daha önce terörün büyük şehirlere ineceğini söylemiş olduğu hatırlatıldı ve büyük şehirlere inen terör ile ilgili düşünceleri soruldu. Özdağ, PKK ve IŞİD'in büyük şehirlere indiğini belirtti. Yılbaşı gecesi IŞİD'in gerçekleştireceği saldırıların engellendiğini ama PKK'nın İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'nda gerçekleştirdiği saldırının engellenemediğini ifade etti.

Yapılan bu saldırının Türkiye'nin terör tarihinin en ses getirmesi gereken saldılarından biri olduğunu ve bu saldırının PKK'nın kapsamlı eylemler ile büyük şehirlere saldırmaya hazır olduklarının göstergesi olduğunu belirtti. Yılbaşı akşamı yapılmaya hazırlanan terörist saldırının istihbaratının Irak'tan geldiğini belirten Özdağ, bu tür yurtdışı istihbaratının ancak MİT tarafından elde edilebileceğini söyledi.

Türkiye'nin, AKP'nin yanlış Suriye politikaları ve açılımın bedelini ödediğini ifade eden Özdağ, Esad'ın yıkımının PKK'yı güçlendireceğini söylediklerinde hükümetin anlamadığını söyledi. Suriye'ye güya demokrasi getireceklerini ama şu anki durumda Suriye'nin bile olmadığı bir Ortadoğı oluştuğunu belirtti.

PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde bulunan bölgeyi 2015 yılından bu yana yüzde 100 büyüttüğünü ve bunun Türkiye için büyük bir tehdit haline geldiğini belirtti. AKP'nin 7 Haziran ve 1 Kasım Genel seçimleri arasında PKK ile mücadele etmediğini, kamuoyuna psikolojik operasyon yaptığını belirten Özdağ, bu süreçte PKK'ya eksiklerini görme imkanı verildiğini söyledi.

Askerin donanım, silah ve mühimmatının düzenlenen operasyonlar için uygun olmadığını, PKK'nın eksiklerini gidermek için çalışmalar yaptığını ve bunların hepsini AKP'nin seyrettiğini belirtti. 1 Kasım seçimden sonraki operasyonların olması gerektiği gibi TSK tarafından sürdürüldüğünü, polisin de destek olduğunu, TSK'nın silah, donanım ve teçhizatının operasyonlar için uygun olduğunu belirten Özdağ, bu yüzden PKK'nın büyük kayıplar verdiğini söyledi.

PKK'nın, AKP'nin güvenli bölge olarak nitelendirdiği bölgeye girdiğini ve AKP'nin bu durum hakkında ilk olarak kesin bilgi olmadığını sonra ise gidenlerin Arap güçleri diyerek Türk Milleti'ne yutturmaya çalıştığını belirtti. Şimdi PKK-PYD'lilerin, AKP'nin girilmez dediği bölge olan Azez'e ilerlediği ve AKPnin bu durumun PKK'nın, AKP'nin yönettiği bir Türkiye'den korkmadığını gösterdiğini ifade etti. 
Editör: TE Bilisim