Başbakan Binali Yıldırım'ın, ilk grup toplantısında "Yatırımcının önüne turkuaz halı sereceğiz" sözleriyle yatırımcı merkezli programının detaylarını açıkladı. Yıldırım'ınTürkiye'nin dış tanıtımlarda kullandığı logosundaki turkuaz renk ile vurgulanan 'turkuaz halı' sözüyle ön plana çıkarılan hükümet programının, yatırımcı odaklı olacağı bildirildi.MHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından turist duasına çıkıldığını, satış fiyatı, maliyetini kurtarmadığı için çiftçinin bir yıllık alın terini tarlada bıraktığını, işyerini kapatan kredi kartı borcu nedeniyle intihar edenlerin sayısı arttığını söyleyerek, iktidarın ekonomi politikasını ve açtığı paketleri eleştirdi.

 

MHP'li Tanrıkulu konuşmasının devamında:

 

''2016 yılının ilk üç ayını kapsayan yüzde 4.8'lik 1'inci çeyrek büyüme rakamını farklı ülkelerle karşılaştırarak parlatmaya çalışanlar, sorunun özünü örtmeye çalışıyor. Açıklanan ve neredeyse tümüyle özel tüketim ve devlet harcamalarından kaynaklı ekonomik büyüme rakamları gerçekte Türkiye'nin duvara toslamak üzere olduğunun da ön habercisi. Reel ücret artışlarının ve Suriyeli sığınmacıların pozitif etkilediği, borçla tüketime dayalı, özel yatırımların neredeyse 2011 seviyesinde kaldığı bir büyüme modeli Türkiye'yi orta gelir tuzağına hapsetti. Halen 2016 yılı büyümesinin hedeflenen seviyede gerçekleşmesi için önündeki engeller görmezden geliniyor."

 

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Yatırımcının önüne turkuaz halı sereceğiz" biçiminde dile getirdiği ekonomi paketini eleştirdi.

Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!

Editör: TE Bilisim