Bunlar benim, çocuklarım. Hepimizin çocukları. Sorumlusu kim bunun? Bir erdemli sorumlunun çıkıp 'bunun sorumlusu benim istifa ediyorum' demesi gerekiyor artık" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında CHP'nin verdiği gensoru Meclis'te kabul edilmedi. Nabi Avcı, son 15 yılda devlet memurluğundan çıkarma talebiyle bakanlığa gelen dosyalardan yüzde 41'inin cinsel suçlar olduğunu bildirerek, "Ortalama olarak bin 498 ihraç kararından 621'i cinsel suçlar kapsamında. 2011 yılında 80, 2015'te 70 kişi cinsel suçlardan ihraç edildi" dedi. Avcı, Karaman'daki olayla ilgili 7 Mart'ta il müdürlüğüne şikayet geldiğini aynı gün soruşturma açılıp savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu söyleyerek, 15 Mart günü soruşturmayı tamamladıklarını, bir hafta içinde YDK'ya(Yüksek Disiplin Kurulu) sevk ettiklerini 24 Mart'ta ise ihraç kararını verdikleri bilgisini paylaştı. Avcı, "17 günde bakanlık olarak sorumluluğumuzun hem idari hem adli bakımdan gereğini yapmışız" dedi.

BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

"LÜTFEN BU SUÇUN SORUMLULUĞUNU KABUL EDEREK İSTİFA EDİNİZ" 


CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, "Dün Karaman'da yaşadıklarımızdan sonra yüce Meclis'te aslında hepiniz oradaydınız diye haykırmak geliyor içimden. Lütfen bu suçun sorumluluğunu kabul ederek istifa ediniz" dedi.

"HERKES 3 MAYMUNU OYNUYOR ERDEMLİ BİRİ 'BUNUN SORUMLUSU BENİM İSTİFA EDİYORUM' DEMELİ"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu, "İnanın insanın yüreği yetmiyor artık. Herkes 3 maymunu oynuyor. Ne oldu bunlar bizim çocuklarımız. Bunlar benim, çocuklarım. Hepimizin çocukları. Sorumlusu kim bunun? Bir erdemli sorumlunun çıkıp 'bunun sorumlusu benim istifa ediyorum' demesi gerekiyor artık" dedi.

Editör: TE Bilisim