Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 İmralı ile yapılacak ikinci görüşmenin ne zaman yapılacağı henüz belli değil ancak süreç içinde yeni gelişmeler yaşanacağı iddia ediliyor. Öyle ki MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın özel olarak kurduğu bir ekibin, Erbil’de PKK’nın dağ kadrosuyla buluşacağı söylentiler arasında.

Ankara son günlerde yeni bir iddiayı konuşmaya başladı. İddiaya göre Milli İstihbarat Teşkilatı’nda (MİT) oluşturulan özel bir ekip, Irak’ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi’nin ev sahipliğinde, PKK’nın sözde üst düzey yöneticileriyle bir araya gelecek.

MİT ERBİL’DE PKK İLE BİR ARAYA GELECEK

Erbil’de gerçekleşmesi planlanan görüşmelerle ilgili henüz kesin bir tarih yok ancak iddialara göre Erbil görüşmesi terörist başı Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin yıl dönümü olan 15 Şubat’a kadar gerçekleşecek. PKK’nın sözde yöneticileriyle yapılan görüşmenin ardından ise yaşanan gelişmelerin MİT tarafından İmralı’da terörist başı Abdullah Öcalan’a da aktarılacağı gelen bilgiler arasında.

DEMİRTAŞ VE TÜRK GİDECEK

BDP'lilerin İmralı’da terörist başı Abdullah Öcalan ile gerçekleştirilecek görüşmenin ise Erbil buluşmasından sonra gerçekleşmesi bekleniyor. İmralı'ya gidecek ikinci heyetin ise BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ten oluşacağı belirtiliyor.

Kulislerde dillendirilen iddialara karşın BDP'nin Erbil Temsilcisi Cemal Coşkun, parti olarak MİT ile Kandil arasında gerçekleşeceği ifade edilen görüşme konusunda bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim