''PKK tünelleri bizim paramızla kazılıyor!

Gördüğünüz bu fotoğraf Şırnak’ın İdil ilçesinde, teröristlerden arındırılan Yeni Mahalle’de çekildi. Örgüt üyeleri, evler arasında geçişi sağlamak için Cizre’de ve Sur’da olduğu gibi tünel kazmışlar. Ancak diğer ilçelerde görmediğimiz bir malzeme kullanmışlar:
“Kilit taşı!”
***
Bu taşları hepimiz “kaldırım taşı” olarak biliyoruz.
Doğal olarak en büyük alıcısı da belediyeler…
Büyük kentlerdeki belediyeler kaldırımları yenilerken genellikle bu taşı kullanıyor; parasını da bizden tıkır tıkır alıyor!
Görünen o ki; Şırnak ya da İdil’deki HDP’li belediyeler de bedeli genel bütçeden aktarılan bu taşları kullanıyor.
Ama kaldırım yapmak yerine PKK’lı katillere gönderiyorlar…
Onlar da yeraltında kazdıkları tünellerin çökmemesi için bu taşları kullanıyor…
Sonra da evden eve cirit atıp askerimizi, polisimizi şehit ediyor!
***
Bu fotoğraf, HDP’li belediyelerin PKK’ya desteğinin açık kanıtıdır!
Hâlâ “HDP ayrı, PKK ayrı” diyerek HDP’nin peşine takılmaya devam eden DİSK, TMMOB, KESK ve Türk Tabirleri Birliği yönetimlerinin gözüne sokmayı bir borç bilirim!

TÜRKEŞ!
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Rus sevgilisinden çocuğu olduğuna dair iddialara Twitter adresinden cevap vermiş:
“İlk eşimden bir türlü boşanamadım. Ama çocuğumun annesi olan hanımla imam nikahıyla evlendim. Ondan babamın adını (Alpaslan) verdiğim bir çocuğum olduğu doğru. Bu olayı bir dedikodu malzemesi yapanları kınıyorum” demiş…
Bu itirafı duyunca aklıma ister istemez Tuğrul Bey’in, Genel Başkan Yardımcısı olduğu MHP’den atılmayı göze alarak, 26 Ağustos 2015’te Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçici Bakanlar Kurulu üyeliği teklifini kabul etmesi geldi.
Halen AKP’den Başbakan Yardımcısı olan Tuğrul Bey’in bu hızlı değişiminde, acaba birilerinin bu “yasak ilişkisini” tehdit ve şantaj malzemesi olarak kullanması etkili oldu mu?

RENAULT!
Bursa’daki Renault Otomobil Fabrikası’nda 10 işçinin işine son verilmesiyle başlayan direniş sürerken polis, dün sabah direnişçi işçilere biber gazıyla saldırdı.
Renault yöneticileri, bu kısacık yazıyı iyi okuyun:
“Ucuz emek” için geldiğiniz Türkiye, babanızın çiftliği değil!
İtalya’daki ya da diğer ülkelerdeki fabrikalarınızdan istediğiniz işçileri, istediğiniz zaman, istediğiniz gibi atabiliyor musunuz ki, bunu Türkiye’de yapabileceğinizi sanıyorsunuz?
Üstelik bir de utanıp sıkılmadan, sizin için alın teri döken işçilerinizi polise gazlatıyorsunuz…
Haddinizi bilin Renault yöneticileri:
Bu ülkede varlığınız, bu ülke insanının iki dudağı arasından çıkacak iki sözcüğe bağlı:
“Ürünlerinizi almıyoruz” dediğimizde başınıza geleceklerin hesabını iyi yapın ve o 10 işçiyi bugünden tezi yok işlerine iade edin!

GÜNÜN SORUSU
AKP Milletvekili Metin Külünk, Erdoğan’ın “Anayasa Mahkemesi’nin kararına uymuyorum, saygı da duymuyorum” diye karşı çıkmasının ardından, “AYM kaldırılmalıdır” demeye başlamış… Sorum kendisine:
Aslında sadece Anayasa Mahkemesi’ni değil, tüm mahkemeleri kaldırsak da bu işi doğrudan Cumhurbaşkanı’na ve partinize versek daha iyi olmaz mı?

İKİ TIR, NASIL BUHARLAŞTI?
AKP’nin Bursa ve İnegöl örgütleri, Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri için iki TIR’lık yiyecek, içecek ve giyecek malzemesi göndermiş…
“Bursa’dan Bayırbucak’a Kardeşlik Köprüsü” pankartlarıyla yola çıkan iki TIR’ın yolculuğu Diyarbakır’da son bulmuş…
Türkmenler için toplanan yardımlar da “sırra kadem basmış…”
Yani akıbetleri bilinmiyormuş!
***
Ne kızıyorsunuz canım hani yıllardır AKP’nin yardım şovlarından yakınıp duruyor ve “Bir elin verdiğini diğeri görmemeli” diyorduk ya…
İşte; adamlar bu kez bizi dinlemiş!
***
Şaka bir yana; bu TIR’lardaki malzemelerin izi Diyarbakır’daki “iktidar yanlısı sermayenin marketleri”nde sürülmeli…
Eminim AKP bu işten iyi para kazanmıştır!

156+249!
Abdullah Gül’e sormaya devam ediyoruz. Söz sırası Hanımhan Doğgüneş’te… Sizin de Gül’e söyleyecekleriniz varsa [email protected] adresine gönderebilirsiniz:
“Abdullah Bey…
Ben de dahil hepimiz şu günlerde ‘Anayasa Mahkemesi’nin kararını tanımıyorum ve uymuyorum’ diyen şimdiki Cumhurbaşkanı’na kızıyoruz… Ancak aslında siz de bu konuda farklı bir politika izlemediniz. Hakkınızdaki hiçbir iddiaya yanıt vermeyerek sadece mahkemeleri değil; halkı da takmadığınızı gösterdiniz. Ne hikmetse bir tek bu köşenin yazarı dışında kimse sizden hesap sormuyor. Hiç değilse, bu ayrıcalığınızın nedenini bizimle paylaşır mısınız?”

GÜNÜN İSYANI!
İsyanım; lastik içerdiği için onlarca ülkede geri çağrılan ama Türkiye’de satışına devam edilen Mars çikolatalarını, Survivor’da “ödül” diye tanıtıp reklamını yapan Acun Ilıcalı ‘ya:
Para için cinayet işleyene ne denir kardeş? İşte; senin yaptığın tam da bu!

BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

Aydınlık''
Mustafa Mutlu

Editör: TE Bilisim