Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 Kurtulmuş, "HDP'nin siyasi varlığı Türkiye demokrasisi için önemlidir, şanstır" dedikten sonra şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanın da ifade ettiği gibi devletin güvenlik birimleri, gerekirse İmralı ile görüşmeye devam eder. Ama asıl olan, toplumun bütün kesimlerinin sürece dahil olmasıdır. Genel manzaraya baktığınız zaman, silahtan yana olanlar maalesef şu aşamada kazanmış gibi görünüyor.

HDP'nin içinde de belki Kandil çevrelerinde de." LEYLA ZAMAN - ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ Leyla Zana kararını verdi yemin edecek mi? HDP Milletvekili Leyla Zana ile Cumhurbaşkanının görüşme tartışmalarına ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, "Ümit ederim ki en kısa zamanda yemin metnini Meclis'te okuyarak Cumhurbaşkanı ile görüşme fırsatına kavuşur" dedi. SURİYE'DEKİ SON GELİŞMELER Kurtulmuş, şu anda 'lime lime parçalanmış' olarak nitelendirdiği Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduklarını belirterek, "Suriye' nin içişlerine karışmak, ya da oradan herhangi bir toprağı Türkiye'nin etkisine katma gibi bir kaygı içerisinde değiliz" dedi.

Mülteci sorununa değinen Kurtulmuş, "Iraklıları da sayarsak yaklaşık 3 milyon göçmenle karşı karşıya kaldık. Bombardıman devam ederse Halep'ten milyona ulaşacak bir göçmen dalgası olabilir. Sınırın dışında 25, 30 bin kişi var 15 bine yakın insan içeri girdi. Türkiye'nin egemenliğine yapılacak bir saldırıyı Türkiye asla kabul etmez" dedi. Kurtulmuş, son günlerde Türkmen göçü ile gündeme gelen sığınmacı sorununa değinirken, "Halep en kritik yerlerden biriydi. Aylar öncesinden ifade ediyorduk. Maalesef korkulan oldu. 'DAEŞ'e saldırı yapıyoruz' diye orası bir maymuncuk gibi her kapıyı açıyor. O görüntü altında sivillerin, muhaliflerin yaşadığı yerlere yoğun bir saldırlar yapıldı. Devam ediyor. Hazmetmek kapasitemizin sonuna gelinmiştir" dedi. "YAKLAŞIK 3 MİLYON GÖÇMENLE KARŞI KARŞIYA KALDIK" Profesörden ilginç teklif! Suriyeliler o illere gönderilsin Kurtulmuş, Iraklılar'ın da sayılması halinde Türkiye'nin yaklaşık 3 milyon göçmenle karşı karşıya kaldıklarını ifade ederken "Ama sonuçta bu insanların gidecek başka yerleri yok. Ya bombardımanlar altında orada ölecekler, bunu bütün dünyanın seyrettiği gibi Türkiye de seyrederek; bu zulme katkı verecek ya da sınırlarımızı açarak bu insanları kabul edeceğiz. Şu anda onu yapıyoruz" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim