Oktay Vural’dan hükümete yine çok sert eleştiriler geldi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümetin İmralı’da terörist başı Abdullah Öcalan ile yürüttüğü görüşmelerde her gün farklı açıklamalar yaptığını ifade etti. Oktay Vural, ”Fikir ve siyaset namusu olanlarla siyaset yapılır” diye konuştu.

MHP’li Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, İmralı ile görüşme sürecini eleştirdi. Milletin onurunu, şerefini, tarihini ve mukaddesatının yok edilmek istendiğini öne süren Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın ”terör örgütüyle görüşülmediği”, ”terör örgütüyle hükümetin değil, devletin görüştüğü” açıklamalarını hatırlattı.

Terör örgütü ile AK Parti hükümetinin doğrudan görüşmelere başladığının görüldüğünü ifade eden Vural, son olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ”Hükümet bir vesile ile örgüt ve lideriyle görüşme imkanı buldu” dediğini anlattı. Vural, ”Günü birlik fikir ve zikir değiştirenler, maskeli siyasetle bu milleti aldatıp kandıranlar her gün bu güzelim milletin birlik, beraberlik ve mukaddesatını kendi siyasi gelecekleri için heba etmekten çekinmeyecek kadar cüretkar olmuşlardır” diye konuştu.

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

Yalanla yapılan siyasete güvenilmeyeceğini ifade eden Vural, ”Fikir ve siyaset namusu olanlarla siyaset yapılır” dedi.

Oktay Vural, terörle mücadelenin akamete uğratıldığını da savunarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, terör örgütü mensuplarının yurt dışına çıkması halinde güvenliklerini sağlayacak konuma düşürüldüğünü söyledi. Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarının iyileştirildiğini savunan Vural,”Başbakan İmralı’yı muhatap alıyor ve PKK’yı barış örgütü yaptı, pazarlıyor. TSK’ya sahip çıkıyormuş gibi gözüken, aslında TSK’ya karşı psikolojik harekat yürüten AKP, PKK ile yaptıkları görüşmelerin üstünü örtmek amacıyla TSK üzerinden mesaj vermeye çalışıyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim