Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 Güvenlik birimleri, PYD/PKK terör örgütünün, Türkmenleri TelAbyad’da göçe zorladığını açıkladı.

Güvenlik birimlerin raporlarına göre, PYD/PKK terör örgütü, başta ABD olmak üzere koalisyon devletlerinin yoğun desteği sayesinde IŞİD terör örgütüne karşı yürüttüğü çatışmalar neticesinde Telabyad (Şanlıurfa, Akçakale karşısı) ilçe merkezi ve çevresinde Haziran 2015 ayı itibarıyla hâkimiyet sağlamış ve bölgedeki Türkmenlere yönelik etnik temizlik, göçe zorlama gibi baskıları her geçen gün artırdı. 

Türkiye’nin yaptığı tüm uyarılara, ikazlara kulak tıkayarak, arkasına aldığı ABD ve zaman zaman da Esed’in desteği ile bu etnik temizlik ve göçe zorlama faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

Bu kapsamda, güvenlik kaynaklarının verdiği raporlarda, 11 Aralık 2015’de PYD/PKK terör örgütü unsurlarının, nüfusunun çoğunluğu Türkmen olan Hammam Turkuman, El Manara ve Zebakiye köylerinde yaşayan yaklaşık 90 aileyi göçe zorladığı açıkça görülüyor.

PYD/PKK’nın daha önce de, 23 Haziran ve 13 temmuz 2015 tarihlerinde Hammam Turkuman bölgesinde yaşayan yaklaşık 5 bin Türkmen’e baskı yaparak Türkiye’ye göçe zorladığı bilinmekte. Daha sonra tekrar Telabyad’a geri dönen bazı Türkmenlere şimdilerde yeniden baskı ve zulüm uygulanarak Türkiye’ye dönmeleri yönünde ciddi tehditler yapılmakta.

Son gelişmeler çerçevesinde, sadece yüzde 5 oranında Kürt nüfusun olduğu Telabyad’da, ABD ve ESED’e ilave olarak Rusya Federasyonun da PYD/PKK terör örgütüne açık destek vermesi, bu teröristlerin daha cesaret kazanmalarına sebep olduğuna dikkat çekiliyor.
Editör: TE Bilisim