HABERALP RÖPORTAJ
ORHAN YÜCEL

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli









1959 Gümüşhane Kelkit doğumlu Ali Metin Tokdemir, Türk milliyetçiliğine karşı çok büyük hizmetlerde bulunmuştur. Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı’nın dışında köşe yazarlığı, yazı işleri müdürlüğü, ve genel yayın yönetmenliği yaparak ülkücü hizmete farklı sahalarda katkı yapmıştır. Gençliğin eğitimi için başlattığı seferberlikte haftanın yarısını şehir dışında konferanslarda, seminerlerde ve eğitimlerde geçiren Tokdemir, şimdilerde sadece ülkücüler değil, herkes tarafından imrenerek bakılan bir şahsiyete ve itibara sahip.

Ali Metin Tokdemir’in hayatından kısaca bahseder misiniz?

Ali Metin Tokdemir lise döneminde bu hareketle tanıştı. Saadettin doğan, mekanı cennet olsun, onu bu hareketle tanıştırdı. 14 yaşından 36 yaşına kadar da bilfiil bu hareketin her evresinde bulundu. Günde belki birkaç saat uykuyla sadece bu davaya “hizmet, hizmet, hizmet” diye koşturdu.

Hizmetine nerede başladı?

Hizmetine Aydın’da ülkü ocaklarında başladı.

Trafik Kazası nasıl gerçekleşti?

Ankara’da Gümüşhaneliler gecesi varmış. Oraya mutlaka katılması istenmiş. Ve Gümüşhane’den Trabzon’a yola çıkacaklardı, ve oradan uçakla Ankara’ya geçeceklerdi. Program bu şekildeydi. Yola çıkacaklar tabii tam. Deniyor ki “yollar kar, kış, kıyamet, zincirsiz çıkmayın.” Zincir meselesini kimse ciddiye almıyor. Ama ecel geldiği zaman tabii sebepler oluyor. Bu şekilde vefat etti abim. 

RAHMETLİ ALPASLAN TÜRKEŞLE BAZI DİYALOGLARI OLDU”

Rahmetli Başbuğla bayağı bir diyalogları oldu tabii. “Nasıl gidiyor durumlar, seçim çalışmaları” tarzında. “Çok iyi başbuğum, inşallah alacağız, durumlar bayağı iyi” şeklinde bir cevabı olmuş tabii abimin de. Başbuğ da tamam, peki diyor ve arabanın şöförünü gönderiyor. Kaza Başbuğun tahsis ettiği arabada oldu zaten.

Medya nasıl haberdar olundu peki bu olaydan?

O konuda pek bir bilgim yok. Galiba o bölgedeki köy hizmetleri görevlilerin haberleriyle bulunmuş.

Kibrit kutularına notlarını yazardı 

Çok sayıda kitabı vardı rahmetlinin. Okumuştu hepsini. Peçeteye, otobüs biletine olsun her şeyin üzerine not alırdı.

7-8 sene adını zikredemedim

7-8 sene adını bile zikredemedim. Şimdi son 3-5 senedir ancak başlıyorum yavaş yavaş vefatı hakkında konuşabilmeye.

ALPASLAN TÜRKEŞ “EVLEN” DEYİNCE APAR TOPAR AYDIN’A GİTTİ 

90’lı yıllardı. 93, 94. “Başbuğ bana evlen dedi, ben de teslimiyet ruhuyla gidip evlendim” diyor. 
Editör: TE Bilisim