YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
HDP Van İl Teşkilatı ve HDP Van milletvekilleri, Şırnak’ın Silopi ilçe merkezinde bulunan askeri nöbet kulübesine yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Abdulhalit Araz’ın ailesini ziyaret ederek taziye dileklerinde bulundu. Araz’ın ailesi

HDP’li milletvekillerinden akan kanın durdurulmasını istedi. 

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na el yapımı parça tesirli bombayla yapılan saldırıda şehit olan Abdulhalit Araz, gözyaşları içerisinde dün son yolculuğuna uğurlandı. Bugün de HDP Parti Meclis Üyesi Cüneyt Caniş, HDP Van İl Eş Başkanı M.Veysi Dilekçi, HDP Van milletvekilleri Yurdusev Özsökmenler, Adem Geweri ve Özalp İlçe Belediye Eş Başkanları Şerafettin Özalp, Handan Bağcı HDP-DBP il ve ilçe yöneticileri, Araz’ın Mollatopuz Mahallesi’nde bulunan taziye evini ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu.

Burada konuşan HDP Van İl Eş Başkanı M. Veysi Dilekçi, yaşanan çatışmalarda ölen herkesin acısını asla ayırt etmeden yaşadıklarını ve derinden hissettiklerini söyledi. 30 yıllık savaşta emekçi ve yoksul çocuklarının ölüme gönderildiğini kaydeden Dilekçi, “Biz yıllardır, ocaklar sönmesin, analar ağlamasın, gençlerimiz ölmesin diye mücadele ederken bugün iktidar ve mevcut yöneticiler yeni bir kirli savaşı devreye soktu. Onlar bu savaşın bitmesi, ülkemize barış gelmesi için bir çaba içinde değiller. Aksine yeni bir savaşı dayatıyorlar. Bunu kabul etmemiz mümkün değil ve biz de barış mücadelemizi yükselteceğiz. Artık bu ülke de ne polis, ne asker, ne de gerilla ölmesin.” dedi.

HDP heyetinin dışarı çıkması sırasında toplanan Araz’ın yakınları akan kanın durdurulmasını istedi. Özsökmenler de akan kanı durduracaklarını söyledi. Taziye evinden ayrılan HDP heyeti, ardından Abdülhalit Araz’ın annesi Şevkiye Araz’ın bulunduğu eve geçti. Burada anne ile görüşen HDP heyeti adına konuşan Van Milletvekili Adem Geweri, akan kanın durması için mücadelelerini sürdürdüklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim