TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…
 İnsanın farklı yaratılmasının doğal sonucu olarak farklı düşünme hissetme ve davranma ister istemez tartışmaları da gündeme getirir.İnsan oğlunun atası Hz Adem'den beri bu tartışmalar vardır kıyamete kadarda devam edecektir.Tartışmaları belirli ilkeler ve ahlaki değerlerle sürdürmek daha sağlıkla sonuçlar almak demektir.Size göre sizin baktığınız yerden doğru olan başkası için yanlış olabilir.Bu yüzden başkalarının bakışına görüşüne hissedişine ihtiyaç vardır.

Müşterek bakış başkalarının aklı ortak aklı makul olanı bulmak demektir.Dünyanın geldiği noktada ben bilirim benim aklım son akıl dönem ve iddiası zaten bütün bilimsel verilerle inanç değerlerimizle birlikte çürümüştür.Başkalarının kendini ifade etmesini haklı olabileceği gerçeğine engel koymak hem bilimsel hakikatlere,hem yaratılış gerçeğine hemde özellikle seçim süreçlerinde demokrasinin ruhuna aykırıdır.Allah daha mükemmelin yaratır, analarda doğurur buna mani olmak ona isyandır ona karşı gelmektir,kimin haddinedir ve dahası en büyük sahtekarlıktır.

Yarışta adalet,eşitlik, dürüstlük ve kurallar esastır.Nalıncı keseri gibi kendine yontan anlayışı ne insani ne İslami nede bilimseldir. İnsanların kendilerine ifade etmelerini yetenek ve projelerini ortaya koymalarına imkan tanıyan şartları oluşturmak ve tarafsız kalmak devlet denilen erkin olmazsa olmaz görevidir.Bunun olmadığı yerde devletin bir aday dayattığı kamunun yerel ve genel imkanlarının o aday lehine seferber olduğu yerde o seçiminin galibi istisnalar dışında devlet ve devlet adayıdır.Böyle seçimler ancak totaliter veya komünist rejimlerde eskiden sıkça görülen bugün devrini doldurmuş çağ dışı anlayışı yansıtır.Bu anlayış çağın utancı siyasi aktörü de dünyalık makam hastalığına yakalanmış ruh hastalarıdır.

Adamlık,adalet,çağdaş demokratik değerlerden nasibini alan rakiplerine eşti yarış şansı tanıyandır.Bugün ibretle parti devletinin millet adayı adında devlet adayını dayattığını şaşkınlıkla üzüntü ile izliyoruz.Siz ve sizin çocuklarınız bu yarışlarda yarışan taraf olabilir mi? Bu yarışı insanlık demokrasi ve Müslümanlık vicdanınıza sığdırabiliyor musunuz? Bu utanç yarışı seçimleri ülkemiz kara bir dönem olarak hatırlayacaktır.Bu telaş panik ve başkalarına iftira olarak yürütülen seçim kampanyaları ile olsa olsa toplum vicdanı sürekli kanar. Sonra bu telaş ne o makamlar kimseye babasından miras kalmamıştır.Rakiplerinizde insandır,Müslümandır,bu ne çirkinlik seviyesizlik ve ahlak dışı yarıştır.Her taraftan iğrenç kampanyalarla koltuk elde etmekle o koltukta oturulur mu?

Siyaseti kan davası üzerine kuran, muhataplarını eleştirirken kuralları yine inanç ideal ve ilkelerimiz belirler.Hakaret, küfür, ahlak dışı davranış ve sözler ancak muhatap ve taraftarlarını haksız mazlum ve masum yapar.Bu davranış ancak muhatapların yelkenine rüzgar verir humuslu gübre olur.AKP küfredenler dolaylı AKP destekçileridir.Tartışmalarda edep, adap ve ahlak sınırlarını korumadan yapılan tartışma gizli destek anlamına gelir.

AKP ye muhalefet ölçüleri karıştırılarak, sanki AKP demek mübarek dinimiz demek anlayışı, dindarı rencide ederek, onlara emeksiz siyasi rant olmuştur.Mübarek dinimiz ve dince kutsal değerlerimiz başımızın tacıdır.AKP bu değerlerden beslenen,haksız şöhret servet ve ikbal adresi olmuştur.Dinimiz,camimiz,Ordumuz,Okulumuz,Yargımız partiler üstüdür.Siyasi muhataplarına küfretmek o görüşe dolaylı destektir.

Sabri Şenel
Editör: TE Bilisim