BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 AKP bölünme pazarlığını hızlandırdı, meclisteki tüm partilerin gözü İmralı'ya kilitlendi.

AKP'nin bölünme politikalarını yakından izleyen şehit aileleri ise, PKK ile yapılan pazarlığa tepkili. Ulusal Kanal'a konuşan İstanbul Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba, AKP'nin Öcalan'la görüşmelerinin bir oyun olduğunu söyledi.

Oğlunu 1993 yılında Van'ın Başkale ilçesi kırsalındaki bir çatışmada kaybeden Pakize Ana, barış söylemlerinin samimi olmadığını belirtti. Pakize Ana'ya göre, AKP'nin Öcalan'la pazarlığı dış güçlerin de içinde yer aldığı bir oyun.
“PKK için terör örgütü için herşey yapılıyor çünkü bunları başka yerden emir alıyorlar bunları yapıcaksınız diyolar. Amerika başında oyunun tam senaryonun başında.”
Pakize Akbaba'dan AKP'nin bölünme pazarlığına tepki
 
Pakize Ana, bu ülke için evladını veren binlerce anneden biri. O, AKP'nin evladını şehit edenleri affetmeye hakkının olmadığını düşünüyor. Aslında AKP'nin barışı sağlamak için çaba harcadığına da inanmıyor.
“Sen benim namıma benim çocuğumun katillerini affedemezsin. Şehidin kıymeti kalmış ne şehit anasının ne şehit babasının ne şehit eşinin ne gazinin kıymeti kalmış.”
Yetkililerden hesap soran Pakize Ana, şehit ailelerinin sıkıntılarını kimsenin sormadığını belirtti.
“Bir şehit gelince şehit anasının evine geliyormusunuz ne yaşıyor biliyormusunuz kaç tane şehit annesi babası öldü beyin kanamasından kalp krizinden senin benim gözyaşımı döktürmeye ne hakkın var, sen kim oluyorsun.”
Türk subaylarının tutuklu olduğunu hatırlatan Pakize Ana, böyle bir zamanda çözüme inanmıyor.
“Benim yüreğimin yarısı mezarda yarısı hapiste beni çocuğumun son nefesini duyan ağzına son damlasını veren gözünü kapatan komutanların hepsi içeride.” 
Editör: TE Bilisim