Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
 Şehit polis Cengiz Engizek’in özgeçmişinin okunmasının ardından Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından şehit polisin eşi Hatice Engizek, “Sizden değil tüm Maraş halkından ricamdır, herkesten Türk milleti olarak; bu teröristin cenazesinin Maraş’a girmesini, gömülmesini istemiyorum. Girdirmeyin. Bana kalırsa onu bu yurdun topraklarında işi yok da. Maraş şehidine sahip çıksın” dedi.

Bunun üzerine Mahir Ünal da Fransa’da öldürülen PKK’lı Fidan Doğan’ı kast edip, “Maraş’a girmiyorlar. Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesi’nden Nurhak’a gidiyor. Dolayısı ile Maraş’a falan sokmuyoruz. Dünden beri bu konuyu görüşüyoruz” diyerek şehit polisin eşini teskin etmeye çalıştı.




Mardin’de polis servis aracına PKK’lıların uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehit düşen evli ve 1 çocuk babası 32 yaşındaki polis memuru Cengiz Engizek’in cenazesi, memleketi Kahramanmaraş’ta yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yörük Selim Ek Hizmet binası morgundan alınan şehit Cengiz Engizek’in cenazesi, Ulu Camii’ye getirildi. Buradaki törene, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AKP Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Belediye Başkanı AKP’li Mustafa Poyraz, siyasi parti yöneticileri, daire müdürleri, şehidin yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.




Cami önünde toplanan ve gençlerin oluşturduğu kalabalık bölücü terör örgütü aleyhine sloganlar atarken, şehit polisin cenazesi omuzlara alınarak kortej eşliğinde yüründü. Bu sırada fenalık geçiren bir kişiye sağlık ekipleri müdahale etti.



Cenazenin götürüleceği Trabzon Bulvarı trafiğe geçici olarak kapatılıp geniş önlemler alınırken, yol kenarlarından toplanan çok sayıda Kahramanmaraşlı da şehit polise dualarla veda etti.


Bir süre omuzlarda taşınan cenaze daha sonra burada cenaze aracına konuldu. Kortejin eşlik ettiği şehit polisin cenazesi Şeyhadil Mezarlığı’ndaki şehitlik bölümünde toprağa verildi.




Editör: TE Bilisim