TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…
 MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın, "Terör örgütlerinin Ankara'da bomba patlatması, Cumhuriyet'in merkezinden vurulduğu anlamına gelir." dedi.

1 Kasım seçimlerinin artık daha fazla önem arz etmeye başladığını dile getiren Yalçın, Lütfen bu problemler ile baş edebilecek siyasi iradeyi bir iktidarı iş başına getirsinler. Biz buna talibiz". ifadelerini kullandı  

YANLIŞLARIN İÇİNDE OLAN HİÇBİR YETKİLİ KENDİNİ KURTARAMAYACAKTIR"

MHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın "13 yıl sonra bu yanlışların ve hataların içerisinde olan hiçbir yetkili kendini kurtaramayacaktır. Nasıl biz yolsuzlukla mücadele sözü verdi isek, çözüm sürecini bu noktaya getirenler de aynı şekli ile yargı önünde bu millete hesap veremek zorundalar. Bunu biz taahhüt ediyoruz. Dikkat ederseniz koalisyon oluşumunda ilklerimiz de bunun ifadesidir. MHP'nin şahsi istekleri değildir. Millet adına ortaya konmuş isteklerdir." dedi.  

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KONUSUNDA İKTİDAR HADDİ AŞTI"

"Maalesef mevcut siyasi iktidar her konuda olduğu gibi basın özgürlüğü konusunda da haddini aştı. Bir dikta rejimi oluşturdu. Öncelikli olarak da basın mensupları ve işadamlarının üzerine gidiyorlar." diyen Semih Yalçın, gazeteci Bülent Keneş'in tutuklanmasının kabul edilecek bir davranış biçimi olmadığını ifade etti. Yalçın, "İktidar, korkuları ile hareket eden ve bu korkuların verdiği yanlışlıkları ön plana alan ayıplı halini saklamaya çalışan bir vaziyet içerisinde. Ancak bu baskılar kendilerini kurtaramayacaktır." şeklinde konuştu.  

"ÜLKE, CUMHURBAŞKANININ VESAYETİ VE DİKTASI HALİNDE"

Türkiye'de başbakanın da vesayet aldığını savunan Semih Yalçın, şöyle devam etti: Cumhurbaşkanının diktası ve vesayeti altında bir ülke gerçeğini hep birlikte görüyoruz. Bu nasıl sonlandırılacak. Önümüzde çok önemli bir fırsat var: 1 Kasım. 1 Kasım'da aziz milletimiz, devlet ve milletimizin bekası için, ülkenin geleceği adına doğruları sandıktan çıkarabilmeli. Ne olur ise olsun, bunlar ile mücadele edebilecek iktidarın da parlamenterler demokrasilerde seçim sandığından çıkması lazım. Biz buna talibiz."   MHP'nin terör dahil bu tür yolsuzlukların, kaba davranışların, bu dikta heveslilerinin önüne geçmeyi ve ülkeyi selamete götürmeye talip olduğunu ifade eden Yalçın, "Dolayısıyla 1 Kasım'da verilecek netice, halk tarafından verilecek karar çok önemlidir. O karar anından çıkmak istiyoruz. Çıktığımız zaman sözlerimiz yerine gelecek ve ülkemizde kurtuluşa erecektir." ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim