Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
 NTV Canlı Yayını'na katılan Sinan Oğan, muhaliflerin kurultay sürecine yaklaşımını ve gelecek planlarını açıkladı. Erciyes'te yapılacak olan Zafer Kurultayı'na muhaliflerin katılacağını belirten Oğan, "6-7 Ağustos'ta Zafer Kurultayı'nda olacağız" dedi. Oğan kurultayın ülkücüler için bir toy meclisi olduğunu ifade etti. 

Sinan Oğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam ediyoruz. Erciyes Zafer Kurultayı'na katılma kararımız da önemli bir karardır. Bu kurultaya onbinlerce ülkücü katılacak. İnşallah 6-7 Ağustos'ta Zafer Kurultay'ında olacağız. 

Erciyes'te onbinlerce ülkücünün katılımıyla ülkücü iradenin kurultay isteğini haykıracaktır. Delegelerimizin önemli bir kısmı ikna olmuş durumda. Dolayısıyla önümüzde eylül ve ekim ayları var en geç kasım ayında bir kongre mümkündür. MHP'de bir kongre olacaktır bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sayın Genel Başkan'ın sözünü hatırlatmak isterim, Sayın Genel Başkan "Devlet Sözü" olarak vermişti. Biz de Sayın Genel Başkan'ın sözüne güvendiğimizi ifade etmiştik. 10 Temmuz Kurultayı'na katılacağımızı da deklare etmiştik. YSK'nin vereceği karardan 10 dakika önce genel merkez kurultay kararını geri çekti. O bizim yapmış olduğumuz kurultaya verilmiş bir karardı. 10 Temmuz Kurultayı'nın yapılması için hiçbir engel yoktu. Ben üzülerek bu süreci izlediğimi ifade edeyim. Benim Genel Başkanı'mın verdiği sözden geri adım atmasına şahit olmaktan son derece üzüldüm. 

Erciyes Zafer Kurultay'ı bir muhalif kurultay değildir. Başbuğ zamanında başlatılmış ardından unutulmuş bir kurultaydır. Bu muhaliflerin ya da genel merkezin kurultayı değildir. Bu ülkücülerin Zafer Kurultayı'dır. Oraya Sayın Genel Başkan ya da genel merkezden başka biri de gelip orada konuşabilir. Orası bir toy meclisidir, orada bütün ülkücüler gelip fikrini beyan edebilir."

BAHÇELİ'NİN "AYIKLANMA MEVSİMİ" İFADESİ

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bayram programında söylediği "Ayıklanma mevsimi başlayacak" sözünün hatırlatılmasına şöyle yanıt verdi: "Bir ayıklanma yapılacaksa, bu ayıklanmayı şahıslar değil, bu ayıklanmayı kurultayın yapması gerektiği kanaatindeyiz. Eğer ayıklanma istiyorlarsa buyrun gidelim kurultaya ülkücü irade yapsın ayıklanmayı. Bundan neden korkuyorlar. Ben daha önce partiden ihraç edildim ne değişti mahkeme kararıyla geri döndük. Biz en başından dedik ki: Biz ülkücüyüz, bizi hukuken ihraç etseler bile kimse ülkücülüğümüzü elimizden alamaz. Kim olursa olsun ister muhalif kanat, ister genel merkez olsun ülkücü iradeye güvenmek lazım. Bir ayıklanma yapılacaksa onu ülkücü irade yapsın, kurultay yapsın. Önümüzde önemli sorunlar, AKP Hükümeti'nin Türkiye'yi getirdiği noktayı görmüyor mu? Genel merkezin terör konusunda, ekonomi konusunda bir politikası yok. Suriye konusu Suriyeliler meselesine döndü genel merkezin bu konuda bir politikası yok. Eğer bir ayıklanma yapılacak AKP'nin bu ülkeden ayıklanması lazım. 

9 Ekim tarihi bizim için hiçbir şey ifade etmiyor. Çünkü 9 Ekim'de ilçe kongreleri yapılıyor ve ilçe kongrelerinde delege seçimi yapılmıyor. Kaldı ki CHP'de geçen sene seçime 15 gün kala delegeler yeni seçilmiş olmasına rağmen orada imza toplanıyordu. Dolayısıyla yeni bir sürecin başlaması bize hiçbir engel oluşturmaz. Bu tür iddiaları biz de duyuyoruz 9 Ekim'de bu iş bitmiştir iddialarını, 9 Ekim'in başlaması hiçbir şey ifade etmez. Bu süreçle beraber önümüzdeki günlerde bu imza meselesini de masaya yatıracağız. Bu konuda net bir durum söz konusu değil önümüzdeki günlerde hep beraber gelişmeleri takip edeceğiz. Sayın Bahçeli sürprizlerimiz var diyordu hakikatten sürprizleri beklemek lazım."
Editör: TE Bilisim