Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 TİB ile ilgili kanunda değişiklik hazırlandı. TİB personelinin görevlerini yerine getirirken görevin niteliğinden doğan suçları işlemeleri halinde cezai soruşturma yapılması Telekomünikasyon Başkanı ve ilişkili bakanın iznine tabi olacak. Telekomünikasyon Başkanı ve bakan izin vermezse yargılama yapılamayacak. Torba yasaya konulan değişikliğin HSYK değişikliğinden sonra Genel Kurul’a inmesi bekleniyor. 
BOZDAĞ: O BAŞKA KONU

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ torba yasadaki değişikliği, ‘dinleme zorlaştırılıyor’ diye savundu. Ancak bu düzenlemeyle TİB’in imkanlarıyla yasa dışı dinleme yapılırsa TİB Başkanı’nın izni olmadan personeli yargılanamayacak. 
Dinlemelerde bir diğer sorun da MİT’in elindeki GES imkanlarıyla ve mahkeme kararı by-pass edilerek yapılan dinlemeler. Bakan Bozdağ, gazetelerin Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıda dinlemelerin zorlaştırılacağından bahsetmiş, “MİT’i de kapsayacak mı” sorusuna ise, “O başka konu” demişti. 
Geçmişte ve son yolsuzluk operasyonunda dinlemelerden şikayet eden Hükümet , dinleme merkezi TİB’in başına MİT’ten Cemaleddin Çelik’i atamıştı.
Editör: TE Bilisim