Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 İŞTE O YAZI :

Kolpa ve köftehor sol liberal tayfa MHP’ye karşı hücuma geçti.

Cumhuriyet Gazetesi’nin MHP için attığı başlık ‘soğuk savaş’ günlerine döndüğümüzün işareti, nihayet arzuladıkları sert iç savaş karşıtlıklarını kıvama getirmeyi başardılar.

Aslında kolpa liberal PKKsever tayfa MHP’yi çok sever, karşılarında hep faşist deyip alaya alıp eğlenecekleri bir sert milliyetçi partinin varlığından çok hoşlanırlar, etnik milliyetçi bir terör örgütünü başka nasıl ‘masum’ ve ‘haklı’ çıkartabilirler.

Dillerine faşist MHP lafını yerleştirdiklerinde belini kırıp içini boşalttıkları doyumsuz lezzette insanlık demokrasi özgürlük laflarını bolca döktürme yetenekleri iştahları açılır…

Sert milliyetçi karşıtlıklar gümbür gümbür gelen iç savaş sesleridir, bir tarafa PKK’yı diğer tarafa MHP’yi yerleştirince oh mis gibi başlasın özgürlük kahramanı yazarlar döktürmeye.

Doğrusu bir ülkede milli endişeleri cumhuriyeti hukuku bölünmez bütünlüğü savunmak için göğsünü siper eden parti MHP değil CHP olmalıydı.

Ancak daha birkaç sene önce bu PKKsever yazarlar Onur Öymen’e Birgün Ayman’a daha bir çok CHP’li siyasetçiye şimdi MHP’ye saldırdıkları gibi taarruzlar düzenleyip CHP’nin içinin boşaltılmasını sağladılar.

Ülke güvenliği ve hukukunu sosyal demokrat çizgide aklı başında ve cumhuriyetin kurucu partisi CHP içinde savunmaya çalışan kim varsa, bugün MHP’ye saldırır gibi çullandılar.

Çünkü aklı başında dengeli sorumlu bilge siyaset biliminden ve yakın tarihten haberdar ve ülkenin kırılgan bahislerini yıllarca tecrübe etmiş bir kadroyu CHP içinden kopartmalarının sebebi de buydu, cumhuriyetin zaten bir avuç kalmış ‘aklını’ ve ‘tutarlılığını’ iptal edip, PKK’yla MHP’yi karşı karşıya getirmek.

CHP’yi kimsizlikleştirip PKKsever hale getirip meydanı MHP’ye bırakan bu kolpa liberal tayfadır ve bugünkü manşetlerinde gizlenmiş sevinç bu yüzdendir.

Ülke hukuk ve cumhuriyet sevgisini aklı başında ve sosyal demokrat yumuşaklık içinde CHP içinde savunulmasına vahşi saldırılar düzenlemeleri işte bu boşluğu oluşturmaktı.

7 Haziran seçimleri sonrası PKKsever bu kolpa liberal tayfa ‘bayram şenlikleri, kutlama festivalleri’ düzenlemediler mi, düzenlediler.

7 Haziran sonrası bu sütunlarda ‘bayram mı cenaze mi?’ diye bir yazı kaleme aldım.

Aptallığınıza doymayın, dedim, ülke AKP ve MHP’nin gönüllü gönülsüz önce yakınlaşmasına sonra kutsal ittifakına doğru sayenizde sürüklendi, dedim.

Ve peşinden ilave ettim, ilk yapacakları şey, MHP sözcülerini ekranlarda ortaya alıp bir açıklarını bulup tıpkı CHP’den tasfiye ettikleri siyasetçilere yaptıkları gibi yıpratma alaya alma kampanyalarına başlayacaklar.

Ve meclis başkanlığı seçiminden başlayarak MHP’nin ‘bayram sevinçlerini’ bozduğunu ‘kıllık’ çıkarttığını söylemeye başladılar.

MHP AKP muhalifidir ama milli endişeler söz konusuysa önceliği terör karşıtlığıdır, bunu bilmek için müneccim olmaya gerek yok.

Bu ülkede herkes demokrat özgürlükçü olmak için sizin gibi PKKsever olmak zorunda değildir, ya da Sözcü Gazetesi ve Halk TV’de ikamet eden çok akıllı yazarlar gibi, bu ülkede herkes AKP düşmanlığı için terör örgütüyle siyasi ittifaka girmek zorunda hiç değildir.

Bu sert milliyetçi aşırı sağ partileri eskisi gibi Avrupa’da şikayet edeceğiniz kimseler de kalmadı, aşırı sağ Avrupa’nın yeni trendi modası çoktan oldu.

Bu sert milliyetçi partileri eskisi gibi terbiye etmek için müracaat edeceğiniz Avrupa Birliği komiserleri ve o komiserlerin her demeci manşete çekilen gazeteleri de kalmadı.

Sizler PKKseverliğin kucağı ekranlarda mışıl mışıl Türkiye halkına bölücü ninniler söylerken, dünyada ve Türkiye’de 90’lardan bugüne çok şey değişti.

Bakın İslamcılar’ın ‘benim Müslüman Kürt’üm’ teorisi çoktan çöktü.

İslamcı yazarların hepsi ‘silaha’ sarıldı ‘şehitlerimiz’ diline sarılmaya başladı.

İç savaşlarla çevrili coğrafyamıza ne idüğü belirsiz servetler aktı, Suriye milli servetinin nerdeyse bir yarısı ülkemizde, bu ülke tarihlerin en paralı günlerini yaşıyor, bu kontrolsüz parayı daha da çekebilmek için hem savaş ve muhacir göçü sürüyor hem coğrafyanın en güzel yaylaları binlerce km. ortasından yol geçirtilerek binlerce on milyon dolarlık villalar Arap sermayesine çoktan sunuldu.

Bu karambolde Güneydoğuya tarihlerde görmediği kaçak tütün kaçak benzin uyuşturucusu kaçak ticaret bolluk bereket, gökten bombalarla dolarlar, ne kadar bomba o kadar çok dolar yağıyor.

Orduyu artık ‘güvenlikçi politika’ izliyor diye suçlayan kalmadı, ‘vesayetçi’ diyen hiç yok, ‘Kemalist’ lafı hiç ortalıkta gezinmiyor, ama, tarihlerde görülmemiş baskınlar operasyonlar hava saldırıları bilinmezliklere doğru doludizgin gidiyor.

PKKseverlerin gece terlemeleri sıtma nöbetleri sebebi bu küçücük kurnaz akıllarıdır. AKP sizin gibi ne kurnazları değirmeninden geçirdi, alayınızın kurnazlığını AKP bozuk para gibi harcar, harcadı, zaten hepiniz AKP’nin cebinden ekranlarından çıkma bozuk paralar değil misiniz?

13 yıl kucağında oturduğunuz erinip ekranlardan tek bir küçümseyici laf edemediğiniz ılımlı demokrat Müslüman AKP’yle oluyor bunlar.

Sayenizde AKP sıraya koydu belediyesi emniyeti ordusu cemaati önüne çıkan kim varsa, hepsini teker teker devreden çıkartıp yalayıp yuttu, kimseye hiçbir şekilde hesap vermeyip, hiçbir denetim mekanizmasını çalıştırmayıp, an itibariyle hala iktidarda ve beş-on sene daha avucunuzu yalarsınız.

CHP’yi parçalamak sizin için çok kolaydı hadi AKP’yi parçalayın da görelim.

CHP’nin içini oymak çok kolaydı, hadi MHP’yi oyun da görelim.

Gezi’yi Soma’yı binlerce cana kariyere mal olan Ergenekon Balyoz operasyonlarını bu kurnaz PKKsever aklınızca bozuk para gibi harcadınız, bu ülkenin, namuslu onurlu eşit bölüşümcü geleneğini ve duruşunu gidip Apo’ya teslim ettiniz.

Şimdi manşetleri köpürmüş, niye, MHP bunlara şerefsiz demiş, MHP’nin adayı Ekmeleddin’i desteklerken MHP iyiydi.

AKP’nin lüks havalı jaguar arabası bu karışık koalisyon hükümetsiz trafikte sayenizde bu sefer daha sakin ve kendinden emin milim milim ilerliyor işte ufukta 2025 dahi göründü.

Bunu da söyleyeyim, bu saatten sonra MHP’yi PKK’nın karşısına iç savaş kışkırtıcısı olarak dikmeye çalışmak, soğuk savaşın postallarına pençe yaptırmaktan başka işe yaramaz.

Manşet ve yazılarınızda gördüğümüz o ki bu pençeyi yine size taktırıyorlar.

Hödüklüğüzün bedelini yurttaşlar cumhuriyet Türkiye ödüyor!

Nihat Genç
Editör: TE Bilisim