Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Beyatlı, Bayır- Bucak Türkmenlerinin verdikleri mücadeleyle destan yazdığını belirterek, “Türkiye’nin nefesi Türkmenlere güç vermekte ve ayakta tutmaktadır.Onların mücadele etme azmini kuvvetlendirmektedir” dedi.

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Beyatlı, Konya Ticaret Odasında düzenlenen “Orta Doğu’da Yeni Düzen Arayışları ve Türkmenlerin Geleceği” konulu sempozyumda, Türkmen doktorlardan oluşan 5 kişilik heyetle Türkmenlerin yaşadığı bölgeye gittiklerini söyledi.

Suriye’de çatışmaların yoğun olduğu Bayır- Bucak’taki Türkmenlerin zor günler geçirdiğini ifade eden Beyatlı, “Rus uçağının düşürülmesi, oradaki Türkmenlere ciddi moral olmuştur. Bugün Bayır- Bucak Türkmenleri adeta destan yazıyor. Türkiye’nin nefesi, Türkmenlere güç vermekte ve ayakta tutmaktadır. Onların mücadele etme azmini kuvvetlendirmektedir” diye konuştu. Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Beyatlı, Türkmenlerin Irak ve Suriye’de zor ve sıkıntılı günler geçirdiğini vurguladı.

Bu dağlar düşmeyecek

Irak’ın Telafer kentine gittiklerinde AFAD, TİKA ve Türk Kızılayı gönüllüleriyle karşılaştıklarına dikkati çeken Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Beyatlı, konuşmasını şöyle tamamladı:  “Bu kurumda çalışanlara sonsuz saygılarımı arz ediyorum, Irak ve Suriye Türkmenleri adına teşekkürlerimi sunuyorum. Oralara memur kafasıyla gidilmez ancak içten gelecek özveriyle gidilebilir. Bu iştiyakı ve alakayı Türkmenler olarak o bölgede hep gördük. Türkmen Dağı direniyorsa bunun bir anlamı vardır.


Irak’ta, Tuzhurmatu’daki Musa Ali Dağı ve Türkmen Dağı düşerse, Torosların ve Tanrı Dağı’nın düşeceğini dost ve düşman bilmektedir. Bu dağlar düşmeyecektir. Ne Kerkük’ün ne de Suriye’nin Türkmen Dağı düşmeyecektir. Biz sonuna kadar mücadelemizi ve oradaki varlığımızı sürdüreceğiz. Irak ve Suriye Türkmenleri siyasi arenada hak edecekleri yere mutlaka gelecektir.” Orta Doğu’da Yeni Düzen Arayışları ve Türkmenlerin Geleceği sempozyumunda çeşitli üniversitelerden akademisyenler, Türkmenlerin Orta Doğu’daki geleceği üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Editör: TE Bilisim