Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Türkmen olmak suç mudur?2 milyondan fazla Suriyeliyi kabul eden Türkiye 20 bin Türkmen için neden Duhok'ta kamp kuruyor? Gardaş gardaşa yük mü oluyor? Saddam peşmergeleri sınıra yığdı ekmeğimizi paylaştık.Türkmenler bize garadaşmıdır?

Kerkük ve Musul başta Türkmenelini savunamayan kırmızı çizgileri moraran tükürdüklerini yalayan dan ülkeye yönetici olur mu? Türkmenleri terk edenler Barzani'ye sarıldılar.Türkmenleri savunamayanların Türkiye savunması masaldır. Mazlumun Filistinlisi Iraklısı olur mu? Mazlum kanı ayıran ve Müslümanlar arasında ayırım yapan gerçek gizli ırkçıdır.O insanlar çölde ölürken İsrail karşıtlığı iki yüzlülüktür.

Türkmenler ''Yal ya göç et'' tercihi ile karşı karşıya bırakılamaz bu AKP nin utancıdır.Bunları gizlemek görmemezlikten gelmek esef verici utançtır. Barzani İsrail'in piyonudur.O'nu baş tacı etmek İsrail'in yolunu açmaktır.Bu takiye sinsi siyaset çok yakında patlayacaktır.Barzani ile PKK ile yatan IŞİD ile kalkar. Türkmenleri savunamayan Türkiye'yi savunabilir mi? O Türkmen coğrafyası Türkmensiz mi kalacak? Bunu nasıl vicdanınıza sığdıracaksınız? Yarın o küresel emperyalistler ve yerli işbirlikçileri giderse size kim değer verecektir.? Orada zulüm altında yaşayan önce Türkmen kardeşlerimiz aynı zamanda mazlum Müslümanlardır.Dahası orada insan olan kim olursa olsun korunmaya insanca muameleye layıktır.

Dün Kürtler mağdurdu biz milletçe mağdurun yanında olduk ekmeğimizi paylaştık. Bu gün mağdur olan Türkmenler öz be öz bu ülkenin insanlarının akrabalarıdır.

Çanakkale'de Sakarya da birlikte direndik.Bunlara sahip çıkmayandan mutlaka hesap sorulur.Yani Barzani'nin arkasında ABD üzerinden İsrail varsa Türkmenin arkasında bu millet ve onun devleti olmak zorundadır. Televizyon başlarında Barzani sever, Öcalan barış sever, duygu sömürüsü şovları ile insanları atlatabilirsiniz.Ama bütün olanları zihinsel olarak arşivleyen ve buradan bir enerji infiali yapacak mazlum milyonların haykırışı geliyor.

Türk milletinin duası mazlum Türkmen'in yanında sizin iktidarınızın sonu olacaktır.Kendinize geliniz,Türkmen kardeşlerimize mutlaka güvenlikli bölgeler oluşturulmalı ve orada her türlü gelecekte aktif belirleyici olmalıdırlar. Öyle İsrail işbirlikçisi aktörlerle barış şovları konfeti temizleme sahneleri ile kimi kandırıyorsunuz? Muhsin Yazıcıoğlunun siyasi mirasından cumhurbaşkanlığı koltuk desteği arayanlar, onun Barzani hakkında ifadelerine kulak vermeleri gerekmez mi? Ne demişti merhum ''Barzaniyi Diyarbakır'da yargılar, Habur'da asarız'' siz aksine baş tacı ettiniz.Ne acıdır ki esrarengiz bir cinayetle Muhsin Yazıcıoğlu şimdi şehit Barzani baş tacıdır Türk milleti tüm şehitlerin davasını devralacak, Türkmene sahip çıkacak iradeye sahiptir.Türkmenlere sahip çıkmak ülkemizin haysiyetidir.Türk devlet yetkililerinin bölge ile ilgili beyanları ortadadır.Bu ülke yol geçen hanı değildir.

O beyanlar ve vaatler bu ülkenin onurlu ciddi yöneticilerini bağlar.İsrail ABD ve tüm dünya bölgede Türkiye postal yalayıcısına ümit bağlamış, Türkmenleri unutmuştur. Orada yaşayan bu insanlara acilen sahip çıkılmalı, Türk devletine yakışan yapılmalıdır. İsrail tepkisi ile koltuk avına çıkanlar, başka bir bakışla İsrail'den ders almalılar.Bizim kardeşlerimiz konsolosluk görevlilerimiz ABD İsrail kuklası İŞID elinde rehindir. Gök kubbe eşkıya atıklarının başlarına yıkılmalı, faturası ne olursa olsun onlar kurtarılmalıdır. Türkmenlerin kılına zarar getiren, Türk milletinin nefesini ensesinde hissetmelidir.Türkiye'nin savunması Türkmenleri savunmaktan geçer bunu başaramayanlar Türk milletine er geç hesap verecektir.

Sabri ŞENEL
Editör: TE Bilisim