BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Yoğun saldırıların yaşandığı Bayırbucak Türkmen ve Cebel Ekrad bölgelerinden kaçan çok sayıda kişi, Suriye'nin Türkiye sınırı yakınlarında güvenli gördükleri yerlere sığınıyor.

İç savaşın başladığı günden bu yana yaşadıkları yerleri terk etmeyen bazı Suriyeliler, Esed güçlerinin son günlerde Rusya'nın da desteğiyle Bayırbucak Türkmen bölgesine düzenlediği hava destekli kara harekatının ardından göç etmeye mecbur kaldı.

Bombardımanın sürdüğü köylerini terk eden Bayırbucak Türkmen ve Cebel Ekrad bölgelerindeki siviller, çocuklarıyla çıktıkları yollarda büyük sıkıntı yaşıyor.

Göç edenlerden kimileri daha önce sınıra yakın bölgelerdeki köylere gelen akrabalarının yanına yerleşirken, kimileri de ormanlık alanda yardım dernekleri tarafından verilen çadırlara sığınıyor.

Soğukların etkili olduğu yörede yatak ve battaniye bulmakta güçlük çeken çoğunluğunu Türkmenlerin oluşturduğu sivillerin tek tesellisi ise canlarını kurtarmaları.


Editör: TE Bilisim