Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
 Mersin'in Anamur İlçesi'nde bir araya gelen Ülkü Ocakları eski başkanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bir an önce kurultaya gitme çağrısında bulundu.

Belediye Sosyal Tesisleri'nde toplanan çevre ilçelerin eski ülkü Ocakları başkanları ve yöneticiler ortak bir açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan Mehmet Hanifi Yurdagül, "7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri sürecinde hareketimizi temsil makamında bulunan saygıdeğer zevat, bizce ve ülkücü tabanın yaygın görüşüne göre hata telakki edilen tutumları yüzünden ülkücü hareketi büyük bir mağlubiyet yaşatmıştır. 1940'larda büyük dava adamlarının ve değerli ülkü devlerinin başlattığı iktidar yürüyüşünü, günümüze kadar tam olarak hedefine ulaştıramadık. Bir asra yaklaşan bu kutlu yürüyüşte, çektikleri sıkıntılar ve bizim gibi çocukları, gençlikleri ve nihayet, orta yaş çağları bu hareketin içinde geçen herkesin, ülkücü hareketi iktidar yapma sevdası artık önüne geçilmez bir çığ gibi büyümüştür. Maalesef bu çığın önündeki en büyük engel, bugün bizi idare ettiğini zanneden bu saygıdeğer zevattır"dedi.

TEHDİT ALTINDAYIZ

MHP'nin şu anda demokratik bir yol izlemediğini öne süren Yurdagül, şöyle devam etti:

"Bizim adımıza onlar düşünür, onlar karar verir, vekillerimizi bile onlar tayin eder. Ülkücülük onların bahşettiği bir sıfattır. Bu kötü gidişatı fark ederek tepkimizi ortaya koyduğumuz için tehdit altındayız. Bizler, bu kutlu ocakları günahlarına ortak etmeye çalışan zihniyeti reddediyoruz. Zira davamız, bunların anlayıp kavrayamayacağı kadar büyük ve kutlu bir davadır. Allah rızası için değerli büyüklerimize sesleniyoruz. Lütfen, hareketimizin kaderini tayin yetkisini gasp etmekten vazgeçip, ehline teslim ediniz. Ülkücü hareketin bekası ve selameti için bir an önce kurultaya gidin ve ülkücü hareketin tecelli etmesinin önünü açın."

Editör: TE Bilisim