Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 İstanbul Ülkü Ocakları'nın Rusya Konsolosluğu protestosu sonrası başlayan Hollanda Konsolosluğu- Ülkü Ocakları gerilimi, Konsolos Robert Schuddeboom'un Beykent Üniversitesi Ülkücülerini ziyaret etmesiyle tatlıya bağlandı. 


Geçtiğimiz haftalarda, Ülkü Ocakları  Bayırbucak Türkmenlerine yönelik başlattığı hava operasyonlarını protesto etmek amacıyla Rusya'nın İstanbul Konsolosluğu önüne yürüyerek basın açıklaması yapmıştı. Binlerce Ülkücünün katıldığı protesto sonrası, Hollanda İstanbul konsolosu Robert Schuddeboom attığı bir tweet Ülkücülerin tepkisini çekmiş, sosyal medyada uzun süren bir Hollanda-Ülkü Ocakları geriliminin fitilini ateşlemişti.

Rusya Konsolosluğuna komşu olan Hollanda Konsolosunun, "Türk protestocular bizi genellikle Rus Komşumuzla karıştırıyor, tıpkı bu akşam olduğu gibi" gibi sözleri ulusal medyada geniş yankı bulmuştu. Sosyal medyada da uzun süre devam eden gerilim sonrası Konsolos Schuddeboom, protesto ve özür dileme çağrılarına dün İstanbul Beykent Üniversitesi Ülkücülerini ziyaret ederek karşılık verdi.

İstanbul Ülkü Ocakları Beykent Üniveritesi temsilcisi Mustafa Gider ile biraraya gelen Robert Schuddeboom uzun süren sohbetin sonunda bir yanlış anlaşılma olduğunu belirterek, Ülkücülerden özür diledi. İstanbul Ülkü Ocakları'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Hollanda konsolosu, Beykent Üniversitesi teşkilatımızın " Kahvemizi içmeye davet ediyoruz. " talebine karşılık teşkilatımızı ziyaret ederek ülkücülerin konsolosluğa saldırıda bulunmadığını, bir yanlış anlaşılma olduğunu belirterek özür dilemiş, Ülkücü Hareket ve Bozkurt işareti hakkında kendisine Üniversite Başkan'ımız Mustafa Gider tarafından seminer verilmiştir." sözlerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim