Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü öğrencilerimden, Ümraniye eski Ocak başkanlarından ve Hadımköy Örfi Çetinkaya Ortaokulu müdürlerinden DERYA SARI Allah’ın rahmetine kavuştu. Cenazesi 5 Ekim 2015 Pazartesi günü İkindi namazına müteakip Pendik MUHAMMEDİYE Camii’nden kaldırılacaktır.

Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!

DERYA SARI KİMDİR

04.07.1970 tarihinde Sinop’ta doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini Sinop’un değişik köylerinde tamamladı. 1986 yılında Gökçeada Atatürk Öğretmen Lisesi´ni leyli meccani olarak bitirdi. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği Bölümüne girdi ve buradan 1990 yılında mezun oldu. 1993 yılında Kavakpınar İlkokulu´nda Sınıf Öğretmeni olarak göreve başladı. 1994 yılında Tarih Öğretmeni olarak Pendik Alparslan Lisesi ve Pendik Lisesi´nde çalıştı. Aynı yıl Şeyhli İlköğretim Okulu´na Tarih Öğretmeni olarak atandıktan bir yıl sonra bu okulda müdür yardımcısı oldu.1996 yılında M.Ü. Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde Yüksek Lisansını "Dr. Rıza Nur´un Hatıralarının Bir Değerlendirmesi" konulu teziyle tamamladı. 2000 yılında Pendik İbrahim Öztürk İlköğretim Okulun´a müdür olarak atandı. 2003 yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde Kamu Yönetimi Yüksek Lisansına başladı, 2006 yılında "İlköğretim Müfettişlerinin Yeterlilikleri" konulu teziyle mezun oldu. ´´Atatürk´e İftiralar Üzerine Bir Değerlendirme´´ adlı kitabı ile editörlüğünü Prof. Dr. Ayla Oktay´ın yaptığı ´´Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi´´ adlı kitapta bölüm yazarlığı yapan Derya Sarı´nın değişik dergilerde “İlköğretim Okulları ve Denetim”, “Okul Yönetimi ve Halkla İlişkiler”, “İnsan Hakları Eğitimi”, "Tarihin Sonu mu?", "Türkiye´de Siyasal Yapının Sorunları", "Türk Siyasal Yaşamında Farklılaşma Sorunu", “Okullarda Toplam Kalite Yönetimi”, ”Anayasa Yargısı ve Soyut Norm Denetimi”, “Küreselleşme ve İslam”, "Türkiye’de Komünizmin Tarihi”, “Gecekondu ve İmar Bağışlamasının Olumsuz Yönleri” konulu makaleleri yayımlandı. MEB tarafından tavsiye edilen çok sayıda yardımcı kaynak kitabı ve 8.sınıf İnkılâp Tarihi ile 5. sınıf sosyal bilgiler ders kitaplarını hazırladı. 2012 yılında Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü´nden mezun oldu. 17 Ağustos 2010 tarihinde Hadımköy Örfi Çetinkaya Ortaokulu müdürü oldu. 22 Aralık 2014 tarihinde AKP’nin Milli Eğitim Bakanı ve yandaşları tarafından okul müdürlüğü görevinden alındı. Vicdanları kararmış yöneticiler Müdür değerlendirmelerinde kendisine geçersiz puan verdiler. Buna çok üzülmüştü. Mahkemeye başvurdu olumlu sonuç aldı yine değerlendirmede yetersiz puan verdiler. Yılmadı mücadele ediyordu ve idealist bir öğretmendi. Bu sıkıntılar yüzünden önce mide kanaması geçirdi, sonra da kalp krizi. Allah rahmet eylesin.

EĞİTİM DURUMU

1983 – 1986 Gökçeada Atatürk Öğretmen Lisesi.

1986 – 1990 Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi – Tarih Öğretmenliği.

1993 – 1996 M.Ü. Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programı.

2003 – 2006 Türkiye Ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı.

2010 – 2012 Anadolu Üniversitesi – Medya ve İletişim Bölümü.

2012 –......... Anadolu Üniversitesi –Adalet Yüksekokulu.

YAYIMLANMIŞ OKUL DERGİLERİ

2002 Cemre Yayıncılık, “Beceri Ünite Dergisi” (1, 2, 3, 4, 5 sınıflar için 8’er sayı).

YAYIMLANMIŞ KİTAPLARI

2004 Marmara Yayıncılık, “Yarıyıl Tatil Kitabı”, (1, 2, 3, 4, 5 sınıflar için toplam 5 takım)- İstanbul.

2008 Saray Yayıncılık, "İlk Okuma Seti"- İstanbul 2006.

2009 Murat Yayıncılık, “Atatürk’ Yönelik İftiralar Üzerine Bir Değerlendirme” – İstanbul.

2009 Kriter Yayınevi, “ Türk Eğitim Sistemi Ve Okul Yönetimi” – İstanbul . (Prof. Dr. Ayla Oktay Editörlüğünde)

MAKALELERİ

"Okul Yönetiminde Halkla İlişkiler Sorununa Bir Bakış"

"Bir Tersane Bir Hayat Ali Can"- kitap özeti

"Gecekondu ve İmar Bağışlamasının Olumsuz Yanları"

"İlköğretim Okulları ve Denetim"

"İmparatorluk Çocukları"

"İnsan Hakları Eğitimi"

"İslam´ın Krizi" Bernard Lewis Kitap özeti

"Okul Yönetimi ve Halkla İlişkiler"

"Tarihin Sonu Mu?"

"Türk Siyasal Yaşamında Farklılaşma Sorunu"

"Cezayir İslami Selamet Cephesi"

"İdeolojilerin ve Siyasal Partilerin Geleceği"


Editör: TE Bilisim