MHP Genel baskanı Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanı ve Ortadoğu gazetesi yazarı  Şükrü Alnıaçık MHP Ümraniye ilçe teşkilatının düzenlemiş olduğu “Ülke Gündemine Ülkücü Bakış “ (Konferans)'ına katıldı.

Şükrü Alnıaçığın konuşmacı olarak katıldı konsferans'dan satır başlıkları;

Basınımızın değerli temsilcileri özellikle samanyolu tv ve haberalp ekibi yanımızda burda bizimle birlikte kendileri bizden röportaj almak isterler ancak ayrı bir röportaj vermek yerine toplantının ilk 10-15 dakikasında Milliyetçi Hareket Partisinin ve Ülkücü Hareketin gündeme bakışı ile ilgili bir özet yapmayı istiyorum. Bu olaylara Ülkücü bakışla ilgili, Ülkücü duruş ile ilgili Ülkücü Hareketin tüm gözlerin üzerimize çevrildiği bir dönemde düzgün bir fotoğraf verip vermediğimizle ilgili kaygıları,endişeleri ve merakları gidermek üzere burada bulunuyorum.

Ümraniye bizim gözümüzde 1.sırada duran yerlerdendir . Gündem ile ilgili olarak da vericeğim özetin 1.cümlesi budur.Biz 1978 senesinden sonra Ümraniye içinde vurdular bizi diye büyümüş bir hareketiz. Ülkücü Hareket en ağır kayıplarını Ümraniye topraklarında yaşamıştır ve 5 işçi kardeşimizi aynı anda şehit verdiğimiz bizim açımızdan da mübarek bir mekandır onun için de ben ümraniyeden aldığım daveti hiçbir tereddüte mahal vermeden Ümraniye der demez harekete geçtim. Bunun 2.bir sebebi de şudur ;  Ümraniye her ne kadar 12eylül öncesinde ki sıcak çatışmanın kavga devrinin numunesi bir isim gibi önümüzde dursa da son günlerde yaşanan olaylarla birlikte istanbulu hatırlatan, istanbulda ki kültürel etnik ideolojik hatta örgütsel alt yapıyı hatırlatan bir mekan olmuştur.

Biz İstanbul deyince Ümraniye, Ümraniye deyince de 5şehidimizi hatırlıyorsak bu gündeme nasıl bakıcağımızla ilgili de bir parola veriyor demektir. Onun için bu toplantının bu konferansın Ümraniye de yapılması 2.ayrı bir önem taşımaktadır o nedenle biz burdan söyliyeceklerimizi Ülkücü hareketin sokak faaliyetlerine nasıl baktığı ve bu konuda ki duruşunu da önce net olarak özetleyelim ondan sonra da bunun ayrıntılarını bunun altyapısını doldurmaya devam edeceğiz.

Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!

Birincisi Milliyetçi Hareket Partisi, anayasaya diğer ilgili mevzuata siyasi partiler yasasına uygun siyaset yapan, 1969yılı itibariyle bugüne kadar 9şubat 2014’de 45.yılını doldurmuş meşru bir siyasi partidir. İkincisi, ülkücü hareket Milliyetçi Hareket Partisinden asla ayrılmaz bir bütündür.

Ben ülküdaşımın bir açığının afişe olmasını istemem. Öyle olsa ben gazeteciyim Ortadoğu Gazetesinde her gün yazıyorum yazar mıyım bunları ? Partinin menfaatlerine olduğu halde bir kar-zarar hesabı yaparım bunun yazılması mı doğru yoksa gizli kalması mı doğru buna karar veririm. Emin olun genel merkez bir konuda karar vermiş ise haklıdır. İsterse iller sokağa dökülsün bu karar yanlıştır diye mutlaka bir sır vardır bir esas vardır bir bildiği vardır ben bu konuda bu kadar teslimiyetçiyim herkese de bunu tavsiye ederim. Böyle bir mücadelenin içinde yer aldığımız halde geçen gün biz koray aydınla karşı karşıya geldik selamlaştık hal hatır sorduk. Kimse kraldan çok kralcılık yapmasın.  Genel başkanımızın kimseyi aforoz etmek gibi bir huyu ve tabiatı kesinlikle yoktur. Dünyanın en nazik genel başkanı Devlet Bahçelidir. Herkes hakettiği kadar saygı görür, seçim döneminde Sabri Başkanıma gelip de 2 tane konuşma yapmamışsa ben o İstanbul vekiline saygı göstermem.  

 

 

Editör: TE Bilisim