Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Diyanet İşleri Başkanlığı’nda hac kuraları devam ederken Diyanet İşleri görevlileri ile basın mensupları arasında tartışma yaşandı. Bir gazetecinin fotoğraf çekimi yaptığı köşeden indirilmesi ile başlayan tartışma, görevliler ile diğer gazeteciler arasında tartışma ile devam etti. Oluşan gerginlik sonrası gazeteciler salonu terk etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda hac kuraları devam ederken, platformun köşesinden çekim yapan bir gazeteci oradan indirilmek istendi. Foto muhabiri kendisinin kenarda olduğunu, kimseye zarar vermediğini söyledi. Ancak yetkili, foto muhabirini platformdan indirmek için güvenliği çağırdı. Olaya tepki gösteren foto muhabiri salonu terk etti.

Ardından yaşananlara tepki gösteren diğer basın mensupları da güvenlikçiler ve yetkililer ile tartışmaya başladı. Oluşan gerginlik sonrası basın mensupları, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan ayrıldı.

Hac kuralarında yaşanan heyecanı kamuoyuna aktarmak için geldiklerini belirten gazeteciler, gördükleri kötü muamele sonrasında salonu terk ettiklerini dile getirdi. Cihan

Editör: TE Bilisim