Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
 Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, sarı kırmızılı ekibin Kasımpaşa maçı hazırlıklarını kapsamında yaptığı idmanda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Şampiyonluk yarışının son haftaya kadar süreceğini inandığını belirten deneyimli teknik adam, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın iyi birer kadroya sahip olduklarını ancak derbi maçından ziyade kendilerinin oynayacağı Kasımpaşa mücadelesine odaklandıklarının altını çizdi.

Yeni sezonda mümkün olduğunca az transfer yapmayı hedeflediklerini ve yeni yönetim "devam" kararı alması durumunda görevinde kalacağını vurgulayan Hamza Hamzaoğlu, Başakşehir maçının ardından eleştirilen "özür" açıklaması hakkında ise "yine olsa, yine özür dilerim" dedi.

İşte Hamza Hamzaoğlu'nun açıklamaları;

"Şampiyonluk yarışında kopma olacağını sanmıyorum. Sezon sonuna kadar yarış böyle devam edecek. Ligin sonuna yaklaştıkça her takımın kendisine göre hedefleri oluyor. Kimi düşmemek için oynuyor, kimisi şampiyonluk için. Her maç, her takım için zorlu olacak. Ligin son sırasında bulunan Balıkesirspor ile yaptığımız maçlar bile zorlu geçiyor. Sezon sonuna kadar bu yarış böyle gidecektir, kopma olacağını sanmıyorum"

"Başakşehir maçında yapmış olduğum bir hatayı üzerime aldım. Yasin, son 5 dakikada iyi oynamaya başlamıştı. Dzemaili'ye orada "sen bir 5 dakika bekle, daha sonra gir" diyebilirdim. Değişiklikten vazgeçmemek benim hatamdı. Kötü bir niyetim yoktu. Zamanlaması kötü oldu, belki bir 5 dakika daha beklemeliydim. Kadromuzda  27 kişi var bu 27'sinin de bu çorbada tuzu olsun istedim, Dzemaili'yi bir lig maçında görmek ve kazanmak istedim. Takım da coşmuştu, tribünler şölen havasına bürünmüştü. Bu hava bozulduğu için ve böylesine güzel bir atmosferi bozduğum için özür diledim. Yine olsa, yine özür dilerim. Nereye gittiğimizin farkındayız. Ben hep kendi kötülerimden konuşma taraftarıyım. İyileri zaten daha da iyi yapıyoruz. Futbolcularım eleştirilse daha çok üzülürdüm. Onlar yerine beni eleştirin"

DERBİ VE SAKATLIKLAR HAKKINDA

"İyi bir derbi olacaktır ancak biz kendi oynayacağımız Kasımpaşa maçımıza bakıyoruz. Her iki takımın da kadrosu iyi. Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ne mağlup olmasına rağmen iyi bir kadroya sahip"

"Melo yapmaması gereken hareketleri yapmamaya başladı. Sakatlıktan dönmek için hırslılar, onları durdurmak için uğraşıyoruz resmen. Sakatlıkların bir çok sebebi olabilir, yüklenme olabilir, izin süresi olabilir, oyuncularımız da biraz kendilerini kontrol etmeli"

TRANSFER VE ŞAMPİYONLUK SÖZLERİ!

"İnşallah şampiyon oluruz ve eğer yeni yönetim de benimle devam etmek isterse oturur konuşuruz. Şu an için gündemde böyle bir şey yok, sezon sonuna kadar böyle bir düşüncem yok"

"Bize göre şampiyonluk şansımız yüksek. Biz gerçekten iyi oynuyoruz. Bunu gözardı etmememiz lazım. Hücum oyunu oynadığımız için zaman zaman geride açıklar vermemiz normal. Önemli olan yediğimizden fazlasını atmak"

"Fernandao ile ilgili olarak bana bir soru soruldu. 'Ligde kimi beğeniyorsunuz diye?' orada iyi bir oyuncu olarak Fernandao'yu söyledim. İyi oyuncu, kendisini beğeniyorum. Önümüzdeki sezona mümkün olduğunca az transfer ile girmek istiyoruz. Elimizdeki oyunculardan faydalanmak istiyoruz. Zaten scout ekibimiz var ve onlar da gerekli çalışmaları yapıyor. Zaman zaman birlikte toplantılar da yapıyor"

Editör: TE Bilisim