Hatay'ın Erzin ilçesinde aşırı yağış sele döndü. Amanos Dağları'ndan gelen sel sularına kapılan market işletmecisi 55 yaşındaki Osman Başaran ile henüz kimliği tespit edilemeyen bir kadın öldü, 4 kişi kayboldu.

Hatay'ın Erzin İlçesi Kaplıcalar Mevkisi'nde sel baskını yaşandı. Erzin çevresinde gece boyu devam eden yağışların ardından sabaha karşı Amanos Dağları'ndan gelen sel ilçede birçok mahallede su baskınlarına neden oldu.
40 bin nüfuslu ilçenin özellikle Ilıca bölgesinde etkili olan selde köprü yıkıldı, pansiyon ve lojmanlarla birçok bina sular altında kaldı.

Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk

Marketinde uyurken sel sularına kapılan Osman Başaran'ın cesedi 3 kilometre uzaklıkta bulundu. Ayrıca henüz kimliği belirlenemeyen bir kadının da cansız bedenine ulaşıldı. Sel sularına kapılan 4 kişiyi de arama çalışmaları başlatıldı.
Erzin'e, Antakya ve çevre ilçelerden arama kurtarma ekipleriyle sevk edildi, yardım malzemesi yola çıkarıldı. Hatay Valiliği'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, şiddetli yağış nedeniyle Erzin İlçesi Başlamış Mahallesi'nde bulunan İçmeler Mevkisinde sel meydana geldiği belirtildi.

İlk bilgilere göre iki kişinin hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, şu bilgiler verildi: "elde edilen ilk bilgilere göre, gece boyu süren yoğun yağış nedeniyle oluşan sele kapılan vatandaşlarımızdan osman başaran ile kimliği henüz belirlenemeyen bir kadının cansız bedenine ulaşıldı. Pansiyonlar bölgesinde sele kapılarak kayıp olduğu değerlendirilen 4 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları, ilimiz AFAD ekiplerinin yanı sıra Adana Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden takviye gelen ekiplerin de katılımıyla yoğun biçimde sürdürülmektedir." 

Editör: TE Bilisim