Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
 İmralı'daki Abdullah Öcalan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan arasında yapıldığı öne sürülen 'silah bıraktırma süreci'yle ilgili görüşmelerin ardından bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve BDP Milletvekili Ayla Akat, İmralı'ya gitti. Ataköy'den bir bot ile giden iki vekilin, Öcalan'ın istediği isimler olduğu öğrenildi. MİT personeli koordinasyonunda adaya götürülen iki vekil, Öcalan ile görüştü.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 'Silah bırakma konusunda görüşmelerin devam ettiğini' açıklamıştı. Bunun ardından ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın İmralı'ya giderek Öcalan ile görüştüğü bilgileri kamuoyuna yansımıştı. Öcalan, 'silah bırakma amacıyla' gerçekleştirilen görüşmelere Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve BDP Mİlletvekili Ayla Akat'ın özellikle katılmasını istedi. Öcalan'ın bu talebi doğrultusunda ise Ahmet Türk ve Ayla Akat, dün saat 08.00 sıralarında Ataköy'den bir bot ile İmralı Adası'na götürüldü. MİT personeli koordinasyonuyla götürülen iki milletvekili, saat 17.00'de adadan ayrıldı. Yapılan görüşme sırasında BDP'lilerin bundan sonraki süreçte nasıl bir görev alacağı bizzat Öcalan tarafından anlatıldı. 

ÖCALAN VE FİDAN GÖRÜŞMESİNDEKİ UZLAŞMA SONUCU GİTTİLER
Öcalan ile MİT Müsteşarı Fidan arasındaki görüşmelerde 'silah bıraktırma sürecinin' nasıl işleyeceği, kimlerin sürece ve görüşmelere katılacağı yönünde yeni bir mekanizma oluşturma konusunda uzlaştığı ileri sürüldü. Öcalan'ın avukatlarının devre dışı bırakılması üzerine de Öcalan'ın mesajlarının, BDP'li vekiller aracılığıyla verilmesi yönünde görüşe varıldığı belirtildi. 

AVUKATLAR DEVRE DIŞI KALINCA BDP'LİLER BİZ GÖRÜŞELİM DEMİŞTİ
BDP, geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı'na başvurarak, avukatların devre dışı kalması nedeniyle Öcalan ile kendilerinin görüşmesi yönünde teklifte bulunmuştu. Açlık grevinin heme ardından başlayan görüşmelerin 'silah bırakma amacı'na yönelik olduğu bildirildi. Bunun üzerine de Öcalan'ın seçtiği isimlerin görüşmelere dahil olması sağlandı. Bu arada Öcalan ve BDP'liler dışında Kandil ile yeni iletişim kanallarının açık tutulması konusunda görüşmelerin sürdüğü öne sürüldü.
Editör: TE Bilisim