Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı engellilerin her alanda bilgiye erişilebilirliklerini sağlamak amacıyla önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Bakanlık, işitme engellilerin istek ve şikâyetlerini iletebilmeleri amacıyla 'Görüntülü Görüşme Servisi' kurdu. Görüntülü aramaya uyumlu cep telefonu ile bakanlığın "0 532 755 0 183" ve "0 532 755 0 144" numaralarını arayan tüm işitme engellilerine mesai saatleri içinde işaret dili bilen 3 memur hizmet verecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 10 Eylül 2012'de uygulamaya koyduğu Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Danışma Hattı 183 ve Sosyal Yardım Hattı 144'te sunulan hizmetlerden işitme engellilerin de yararlanabilmesi için yeni bir projeyi uygulamaya koyacak. Bakanlığın yeni binasına işitme engelliler için kurulan İndiksiyon Devre Sistemi’nin ardından, bakanlık şimdi de ‘görüntülü Görüşme Servisi'ni hizmete açmaya hazırlanıyor. İşitme engelliler rahatlıkla ulaşabileceği sisteme tüm dilek ve şikâyetlerini iletebilecek. Mesai saatleri içinde "0 532 755 0 183" ve "0 532 755 0 144" numaralarından ulaşılabilecek serviste işaret dili bilen 3 temsilci görev yapacak. Görüntülü aramaya uyumlu cep telefonuna sahip tüm işitme engelliler bu servisten yararlanabilecek. Görüntülü aramaya uygun telefonların, ‘video araması’ fonksiyonun seçerek, temsilcilere ulaşan işitme engelliler, işaret diliyle sorunlarını ve isteklerini iletecek, bakanlık faaliyetleri konusunda bilgi alabilecek.

        İSTEYEN KISA MESAJLA DA BAKANLIĞA ULAŞABİLECEK

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü giderek daha yaygın hale gelen işaret dili tercümanları, eğitim malzemeleri ve benzeri desteklerle her geçen gün daha fazla hayatın içinde olan işitme engelliler için bir adım daha atıyor. Son olarak Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün öncülüğünde yürütülen çalışmalar neticesinde işitme engellilerin kullanımına sunulan 'Türk İşaret Dili Sözlüğü'nden sonra işitme engellilere yönelik kısa mesaj servisi kuruldu. İşitme engelliler (0312) 284 38 38 numaralı telefonla da Bakanlık Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne kısa mesajla ulaşabilecek. İşitme engelli vatandaşlar sadece cep telefonlarını kullanarak ya da kısa mesaj özellikli sabit hatlarından Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü personeline doğrudan ulaşarak hizmetler hakkında bilgi alabilecek, sorunlarını, görüş ve önerilerini iletebilecek ve çözüm önerileri sunabilecek.
Editör: TE Bilisim