Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
İsrail'in Suriye'de gerçekleştirdiği hava operasyonunda Hizbullah'ın askeri lideri Mustafa Bedreddin'in öldürdüğü bildirildi.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, Bedreddin'in Salı gecesi İsrail'in Şam havaalanına yakın bölgeye düzenlediği hava saldırısı sonucu öldüğü ifade edildi. Yapılan açıklamada Bedreddin'in 1982'den bu yana "İslami Direniş "operasyonlarının çoğunda görev aldığı belirtildi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'tan sonra hareketin ikinci lideri ve Nasrallah'ın danışmanı olan Bedreddin, 2008 yılında Şam'da bombalı araçla düzenlenen saldırıda ölen Hizbullah komutanı İmad Muğniye'nin de kayınbiraderi ve halefiydi.

Öte yandan Muğniye ve Bedreddin, 1983 yılında Beyrut'taki ABD Deniz Piyade gücünün hedef alındığı ve 241 Amerikan askerinin öldüğü saldırıyı birlikte düzenledikleri iddia ediliyor.

Bedreddin ayrıca Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri'nin öldürülmesinden sorumlu tutulan ve haklarında yaptırım kararı alınan Hizbullah üyeleri arasında bulunuyordu.Cihan

Editör: TE Bilisim