Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 stanbul Esenyurt’ta bir mahallede uyuşturucu kullanımı endişe verici boyutlara ulaştı. Polisin değişik zamanlarda baskın yaptığı mahallede, ağaçlık alan uyuşturucu tacirlerinin pazarı haline getirilmiş.

Namık Kemal Mahallesi’nde ağaçlık bir alanın içinde sadece duvarı ayakta kalmış yıkık bir evin harabesi uyuşturucu tacirlerinin pazar yeri olarak biliniyor. Cihan Haber Ajansı ekibi, 2 gün boyunca uyuşturucu tacirlerinin mesken edindiği ağaçlık alanı izledi.

Gazetecilerin yaptığı takipte, Sabah saatlerinde hareketlenmenin yaşandığı alanda 4 uyuşturucu taciri bulunuyor. Bunlardan biri yolu gören duvarda ağaçların arasında oturarak olası baskına karşı gözetleme yapıyor ve uyuşturucu almak için gelenleri diğer çete üyelerine söylüyor. Görüntülerde birkaç dakika aralıklarla hatta peş peşe özellikle genç yaşta birçok kişi ağaçlık alana geliyor. Önce genç bir çocuk geliyor ve duvarda oturan kişiye selam veriyor. Ardından ağaçlık alanda kalan harabeye giriyor. Burada birkaç dakika kalan genç, aldığı şeyi cebine atıp gidiyor. Bir süre sonra bir otomobil geliyor aynı alana. Araçtan inen genç koşarak aynı alana gidiyor. Birkaç dakika sonra o da çıkarak tekrar araca koşuyor. Aynı durum tüm gün aynı şekilde tekrar ediyor. Alanın bir ucundan girenler, uyuşturucuyu aldıktan sonra diğer taraftan çıkıyor. Günün her saatinde bu uyuşturucu alışverişine tanık olunabiliyor.

UYUŞTURUCU ALMAK İÇİN HIRSIZLIK, GASP YAPIYORLAR

Çevresinde uyuşturucu kullanan insanların hatta okul arkadaşlarının olduğunu anlatan mahalleden bir genç, uyuşturucu satışı ve kullanımın herkes tarafından bilindiğini söylüyor. Lise yıllarında okul arkadaşlarından bazılarının uyuşturucu yüzünden hayatını kaybettiğini anlatan genç bu batağa düşenlerin ise hırsızlık, gasp yaparak para bulmaya çalıştıklarını söyledi. Arkadaşları uyuşturucu batağına düşen genç şöyle konuştu: “Lisede iken arkadaşlarımız kullanıyordu bu yüzden vefat edenler oldu, hala bunun pençesinde olanlar var. Kendisini kaybedenler, ailesinden uzaklaşanlar oldu. Buralarda çok var. Uyuşturucu kullanan arkadaşlarımla bu yüzden görüşmüyoruz, görüşemiyoruz. Bunların kimseyle görüştükleri yok maddeyi bulabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Hırsızlık, gasp yapıyorlar. Bunlar arasında arkadaşlarımız vardı, okuldan, çevreden, aynı mahalleden insanlar. Artık çok nadir karşılaşıyoruz. Çoğu heba olmuş gitmiş. Çoğunu da görmüyoruz belki öldü belki kaldı. Tek tük gördüklerim var onlarda artık eskisi gibi değiller. Tamamen kendilerini kaybetmişler. Gördükleri zaman 3-5 liran var mı diyorlar, o derece düşmüşler. Tehdit edenler var para için.”


 
"UYUŞTURUCU İLKOKUL SEVİYESİNE İNDİ"

Uyuşturucu kullanımının ilkokul seviyesine kadar indiğini söyleyen genç, “İlkokul çocukları bile uyuşturucuyu çok rahat temin edebiliyorlar. Şikayetler ediliyor, polis baskın yapıyor ama bir yere kadar. Biri gittiği zaman bir başkası geliyor. Kesin çözüm yok.” dedi.

BAZI İNSANLAR BUNU TİCARET OLARAK GÖRÜYOR

Aynı mahallede yaşayan bir başka genç ise uyuşturucu satışı yapanlardan bazılarının bu işi ticaret olarak gördüğünü söyledi. Bazı insanlar işsizlikten dolayı ya da başka sebeplerden uyuşturucu sattığını anlatan diğer genç çevresinde yaşananları şöyle aktardı: “Bazıları dertlerinden kurtulmak için uyuşturucu içtiğini söylüyor. Etrafımda uyuşturucu kullanan arkadaşlarım var, onları sürekli olarak bir şeyler anlatıyorum ancak olmuyor.”

"BIRAKMAK İSTEYEN DE BIRAKAMIYOR"

Mahallede oturan gençler uyuşturucu kullanılması ve satılmasından dert yanıyor. Bir başkası ise acı bir gerçeğe işaret ediyor. Uyuşturucu kullanan ve bırakmak isteyenlerin arkadaş ortamından dolayı bunu başaramadığını söyleyen genç durumu şöyle anlattı: “Polis çok baskın yaptı buralarda, çok kişi yakaladı. Çok kişi bırakmak istese de bırakamıyor. Tedavi olmak için hastaneye yatanda oldu. Bırakamıyorlar çünkü geri geliyor biri tekrar alıştırıyor. Yine arkadaş kurbanı oluyorlar.”

Kaynak:haberler.com

Editör: TE Bilisim