Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki 1474 rakımlı Kırmızı Tepe'ye konuşlu MGÜB, terörle mücadele ve vatan savunmasında kullandığı üst düzey keşif, gözetleme ve silah sistemleriyle adeta çelikten kaleyi andırıyor. Ülke genelinde 13'ü Hakkari'de, 7'si de Şırnak'ta bulunan 20 MGÜB'den biri olan 34. Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Kırmızı Tepe Kışlası, kurulduğu 2012'den beri Irak sınırında ülkenin birlik ve beraberliğinin bozulmaması için etkin rol alıyor.
İçinde yerleşim yerlerinin de bulunduğu geniş bir alanın güvenliğini sağlamakla birlikte, sınırdan ülkeye sızmaya çalışan PKK'lı teröristleri kolayca tespit ederek, etkisiz hale getirme özelliğine sahip modüler üs bölgesinde ileri teknoloji kullanılıyor. "Havan atışlarına karşı güçlendirilmiş yapıda taşınabilir yaşam üniteleri", "balistik koruma sistemleri", "alarm, emniyet ve ikaz sistemleri" ve "altyapı sistemleri"nden oluşan üs bölgesi, 3 ay boyunca herhangi bir ikmal ve yardım almadan kendi kendine yetebilme özelliğine sahip bulunuyor.

Şahin Gözü" denilen termal ve gece görüş özelliği bulunan cihazlarla mesafe ve koordinatların yanı sıra gözetleme yapılıp, fotoğraf ve görüntü de alınabiliyor. Birliğin yakın çevre güvenliği ise SİM'e uyarı verebilme özelliğine sahip sismik ikaz sistemleri, tel çit ve pasif kızıl ötesi sensörlerle destekleniyor.

Editör: TE Bilisim