İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Sivas’ta yıllardır gündemde olan Kale projesi için çalışmalar sürüyor. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, şu ana kadar mülklerin yüzde 50’sini kamulaştırdıklarını belirterek, 2013 yılının sonuna kadar bu oranı yüzde 65 veya 70'e çıkaracaklarını dile getirdi.

Sivas Kalesi çevresindeki özel mülklerin yıkılarak çevre düzenlemesiyle yeni bir görünüm kazandırmayı amaçlayan proje kapsamında Belediye bir yandan kamulaştırma yapıyor, diğer yandan kamulaştırılan evler yıkılıyor. Başkan Doğan Ürgüp, şu ana kadar mülklerin yüzde 50’sini kamulaştırdıklarını dile getirdi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Ürgüp, Kale çevresi kamulaştırma oranının yüzde 50 seviyesine çıktığını, kamulaştırmaları ellerine geçen ve belediyenin mülkü olan yerlerin yıkımlarını ve düzeltmelerini gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Kalenin Sivas için çok önemli olduğuna ve çevresiyle birlikte koruma altına alınması gerektiğine dikkat çeken Ürgüp, çalışmaları büyük bir hassasiyet içinde yürüttüklerini ifade etti.
Ürgüp, sözlerini şöyle sürdürdü: "Konuyla ilgili olan arkadaşlarımız, fen işleri müdürlüğümüz ve ilgili başkan yardımcımız buradaki faaliyetleri sürdürüyor. İnşallah bu kamulaştırmaları 2013 yılının sonuna kadar yüzde 65 veya 70 oranına çıkaracağız. Yeni dönemde fiyatlarda 50 lira artış yaptı encümenimiz. 450 liraydı metrekaresi, önümüzdeki ayın 1’inden itibaren bu ücret 500 lira olarak belirlenmiştir. Enkaz bedelini hak edenlere enkaz bedelini ödüyoruz. Eski yapılara enkaz bedelini ise kanunen ödeyemiyoruz."

Editör: TE Bilisim