LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF), kadın girişimciliğinin geliştirilmesi eğitimlerine devam ediyor. Trabzon, Rize, Giresun ve Ordu'dan sonra Fatsa'da da kadın girişimcilere yönelik seminer verildi. KASİF ve Fatsa Sanayici ve İşadamları Derneği (FASİAD) Kadın Komisyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen seminer, FASİAD toplantı salonunda yapıldı.

    Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı, seminere konuşmacı olarak katıldı. Türkiye’de kadın girişimci sayısının az olduğunu ama bu sayının son yıllarda yapılan çalışmalar ve teşviklerle giderek arttığını belirten KASİF Genel Sekreteri Bıyıklı, bu durumun gelecek açısından ümit verici olduğunu söyledi. Bıyıklı, "Karadeniz Bölgesindeki kadın girişimcilerin iş hayatına katılmaları yönünde çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucunda görüyoruz ki Karadeniz’de kadın girişimciler iş hayatına dalga dalga geliyorlar." dedi.

    KOSGEB tarafından yurt genelinde organize edilen uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılanların yaklaşık yüzde 45’ini kadınların oluşturduğunu ifade eden Bıyıklı, eğitimlerini tamamlayarak iş kuran yaklaşık 3 bin kişinin içerisinde kadın girişimci oranın yaklaşık yüzde 50 olduğunu söyledi. 'Cesur, dinamik, kendine güvenen, rekabetçi, çalışkan, azimli, dürüst ve lider ruhlu’ kişilik özelliklerine sahip Karadeniz kadınlarının, girişimcilik potansiyelini ticari hayata da yansıtması gerektiğini vurgulayan Bıyıklı, ”Bu güçlü potansiyelden yararlanmanın yolunun kadınların başta ekonomi olmak üzere bütün alanlarda erkeklerin yanında yer almalarını sağlayacak politika ve projelere öncelik verilmesi ile mümkün olacaktır.” diye konuştu.

    FASİAD Genel Sekreteri Adem Korkmaz da kadınların iş dünyasında daha fazla yer almasını önemsediklerini vurguladı.

            KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı, seminer sonunda ‘Satış Teknikleri’ adlı kitabını katılımcılara hediye etti.
Editör: TE Bilisim