İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Karaman Emniyet Müdürlüğü, telefonla dolandırıcılık suçunun önüne geçmek için halkın yoğun olduğu yerlerde bilgilendirme faaliyetleri yapıyor.

Konuyla ilgili Karaman Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Özellikle yapmış olduğu faaliyetlerde vakit namazlarında cami cemaatine, devlet hastanesinde sıra bekleyen vatandaşlara, gün içerisinde kahvehanelerdeki kişilere yönelik yoğun bilgilendirme faaliyetlerinde bulunulmuştur. Yapmış olduğumuz bilgilendirmede vatandaşlarımıza 'Telefonda kendisini savcı, polis ya da jandarma olarak tanıtan kişilerin size ait kimlik bilgileri, telefon numarası ya da banka hesaplarının terör örgütleri tarafından ele geçirildiğini ve kullanıldığını iddia edip, sizi terör örgütlerinin elinden kurtarmak için hesabınızdaki parayı, altınlarınızı kendilerine getirmenizi veya bankadan havale yapmanızı ister, operasyon sonrası para ve altınlarınızı size geri iade edeceklerini söyleyip veya benzer ifadeler kullanarak sizleri telefon görüşmesi ile dolandırmaya çalışırlar, lütfen bu kişilere itibar etmeyin ve inanmayın." denildi.

Açıklamada ayrıca şu uyarılara yer verildi: "Vatandaşlarımız bilmelidir ki;
- Devlet hiçbir zaman polis, jandarma ve savcı adı ile hiçbir şekilde halkından para talep etmez.
- Polis, jandarma ve savcı hiçbir zaman operasyonel faaliyetlere halkını dahil etmez.
- Polis, jandarma ve savcı, telefonda size 'hesabınızda bloke var, vergi borcunuz var' gibi açıklamalarda bulunmaz ve sizden asla kimlik bilgilerinizi, TC kimlik numaranızı, hesap numaralarınızı ve banka kartı şifrelerinizi istemez.
- Sizi arayarak kendisini polis, jandarma ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, telefonda size talimatlar verip bu talimatları kimseye söylemeden gerçekleştirmeniz için ısrarcı olurlar. Hatta size isminizle hitap ederek, adresinize kadar tüm bilgilerinizi telefonda size söyleyerek, güven kazanmaya çalışırlar. Ancak bu durumda sizi telefonla arayan kişilerin kesinlikle isteklerini yerine getirmeden derhal en yakın polise veya jandarmaya gitmeli ya da 155’i arayarak bilgi vermelisiniz.”

Editör: TE Bilisim