Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Kazakistan’dan Kızılordo Valisi Bolaytbek Kuandikov başkanlığındaki heyet, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ni (TDBB) ziyaret etti.
Kazak heyeti karşılayan TDBB Genel Sekreteri Mustafa Başkurt, birliğin çalışmaları hakkında heyete bilgi verdi. Heyet, daha sonra TDBB’ni tanıtan sinevizyon sunumu izledi.
Heyet, daha sonra TDBB Başkanı Yardımcısı ve aynı zamanda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile bir araya geldi. Kazak heyetini TDBB’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyleyen Çağırıcı “Biz yerel yönetimciler olarak,TDBB çatısı altında ortak paydada güzel hizmetler yapabileceğimizi düşünüyorum.” dedi.
Kazak Vali Kuandikov ise Türkiye’nin birçok tecrübe ve deneyimlerinden faydalanmak istediklerini söyledi. Türkiye’ye davet edilmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Kuandikov, ticari turizm ve ekonomik alanı başta olmak üzere iki ülke arasında işbirliği yapılabilecek çok imkanlar olduğunu kaydetti.
Vali Kuandikov daha sonra TDBB şeref defterini imzaladı. İmza töreninde Çağırıcı ve İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Hüsamettin Koçak’a Kazak milli kıyafeti ‘çaban’ giydirildi.
Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) konuşan Kazak Vali Kuandikov, Kızılordo’da olduğu gibi Kazakistan genelinde değişik alanlarda önemli yatırım potansiyeli olduğunu ve Türk işadamlarını bu alanlarda yatırım yapmaya davet ettiklerini söyledi. Kuandikov “Amacımız iki taraf arasındaki ilişkileri geliştirmek ve bu ilişkilere katkıda bulunmak. Ayrıca bu ziyaretle, Türkiye’deki ticari ve ekonomik alandaki gelişmeler, yakından görmeyi ve bu alanlardaki tecrübe ve deneyimlerden faydalanmayı hedefliyoruz." ifadelerini kulandı.



Editör: TE Bilisim