Antalya’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeminde Başbakan Erdoğan’ın çok tartışılan Mardin konuşması vardı. Kemal Kılıçdaroğlu halka seslenerek "Kimsin sen Allah aşkına, bu ülkenin yurtseverlik anlayışını ayaklar altına alıyorsun? Sandığa giderken 'Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık' diyen adamı unutmayın. Bunu söyleyen kişiyi unutmayın"ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Antalya'nın 8 ilçesini kapsayan 'Batı Antalya' ziyaretlerinin ikinci gününde, geceyi geçirdiği Kaş'ta, Emin Erdem Meydanı'nda halka seslendi. Parti otobüsü üzerinden konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın kimsenin geleceğe umutla bakmasını sağlamak istemediğini, önlerine engeller konulduğunu kaydetti.

'BUNU SÖYLEYEN ADAMI UNUTMAYIN'

Başbakan Erdoğan'ın Mardin'deki konuşmasında, "Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık"sözlerini hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ayrılık gayrılık olmadan, beraber mücadele edilerek özgürlük ve bağımsızlığa ulaştığını söyledi. Hiç kimsenin, diğer vatandaşına 'Etnik kimliğin nedir' diye sormadığını kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a yönelik şu ifadeleri kullandı:

31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi

"Diyor ya 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' İşte biz vatan için mücadele ediyoruz. Ayrılık gayrılık bizim kitabımızda yok. Ben ülkemi seviyorum, bayrağımızı seviyorum, Misakı Milli'ye bağlıyım. Sevr'i bir köşeye atıp, Lozan'da Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusunu şehitlerin kanlarıyla 7 düvele kabul ettirdim mi? Ettirdim. Mesele bitmiştir. Bizim milliyetçilik anlayışımız budur. Biz buna 'Atatürk milliyetçiliği' diyoruz. Biz bir siyasal bilinç devletiyiz. Her etnik kimlikten, farklı inançlardan yurttaşlarımız var. Ne kadar mücadele ederlerse etsinler halkımızı birbirine düşüremeyecekler. Düşüremiyorlar da zaten. Halkımızın sağduyusu yüksektir. Bizim milliyetçilik anlayışımız kafatası milliyetçiliği değildir. Bizim milliyetçilik anlayışımız vatanseverliktir, yurtseverliktir. Kim kime diyebilir ki, 'Ben senin milliyetçilik anlayışını ayaklarımın altına alıyorum?' Kimsin sen Allah aşkına, bu ülkenin yurtseverlik anlayışını ayaklar altına alıyorsun? Sandığa giderken 'Ben her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım' diyen adamı unutmayın. Bunu söyleyen kişiyi unutmayın."

İKİ ÖZÜR ALACAĞIM VAR…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BDP'nin Karadeniz gezisi sırasında Sinop'ta çıkan olaylar nedeniyle, Samsun'da eşinin kanser tedavisi için bulunan CHP'li Belediye Başkanı'nın suçlandığını hatırlattı. BDP heyetinin açıklamaları nedeniyle daha sonra özür dilediğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, benzer eleştirileri Başbakan Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında da dile getirdiğini hatırlatarak,"Aynı özrü Recep Tayyip Erdoğan'dan da bekliyorum. CHP'den özür dileyeceksin" dedi.

Başbakan Erdoğan'dan iki özür alacağının bulunduğunu kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:"İkincisi de şu: Yine ayaklarının karadan kesildiği bir günde, uçakta gazetecilere açıklama yapıyor. 'CHP'li belediyeler ihale yapıyorlar, yaptıkları ihaleyle PKK'yla para aktarıyorlar.' 'Sen başbakansın, hangi CHP belediyesi bunu yaptıysa ortaya çıkar, çıkarmazsan namertsin' demiştim. Çıkaramadı."

Editör: TE Bilisim