Mısır'a verilen ultimatom sonrası asker harekete geçti ve hükümete el koydu. Yaşananların CHP cephesinde nasıl yorumlandığı merak konusuydu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbelerden rahatsızlığını dile getirdi ve "Askeri darbeler kabul edilemez" dedi ve Mısır üzerinden Başbakan Erdoğan'a gönderme yaptı.

Kılıçdaroğlu, Mısır'da yaşananların Türkiye'yi nasıl etkileyeceği sorusuna ise, "Bizim demokrasi kültürümüz daha gelişmiş. Ancak temel sorun hükümetin dayatmacı anlayışı" sözleriyle yanıt verdi.

İşte açıklamalarından satırbaşları; 

Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!

"21 yüzyılda toplumları şekillendirmek için askeri darbeler doğru değildir. Demokrasi uzlaşma rejimidir, uzlaşma kültürü vardır. Uzlaşmayı bir kenara bırakırsanız yüzbinlerce kişiyi Tahrir'den uzaklaştıramazsınız. Umarım demokrasi ve halkın sağduyusu galip gelir. Umarım yeniden çok partili sistemle karşı karşıya gelir Mısır halkı.

TOPLUMUMUZ HİÇ BİR ŞEKİLDE DARBE İSTEMİYOR 

Bizim demokrasi kültürümüzün daha fazla geliştiğine inanıyorum. Toplumumuz hiç bir şekilde askeri darbe istemiyor. En temel sorunumuz hükümetin dayatmacı anlayışı. Bu dayatmacı anlayış kabul edilmiyor. Gençler bu konuda gerekli dersi verdiler. Bu konuda anlayışsızlığını ortaya koyan bir kişi var. Onun da adı Recep Tayyip Erdoğan. Siz toplumu ayrıştırırsanız, çatışmayı beslersiniz, bu da demokrasiye zarar verir. Yüzde bir bile değer vermesi gereken bir kitledir"

FEZLEKE ERDOĞAN'A DÜZENLENMELİ

Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı için CHP'li vekillere fezleke düzenlenmesi sorusuna da şöyle yanıt verdi; "Eğer Taksim Gezi olaylarıyla ilgiili fezleke düzenlenmesi gerekiyorsa, bu fezlekenin önce Erdoğan için düzenlenmesi gerekirdi"

Editör: TE Bilisim