CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Gezi Parkı' eylemlerinde hayatlarını kaybeden Abdullah Cömert ile Ali İsmail Korkmaz'ın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

31 Mart 2024 seçimlerini nasıl okumalıyız? 31 Mart 2024 seçimlerini nasıl okumalıyız?

Anadolu Jet'e ait tarifeli uçakla İstanbul'dan Hatay'a gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcıları Nihat Matkap ve Sezgin Tanrıkulu eşlik etti. Merkez Antakya İlçesi Armutlu Mahallesi'ndeki Hatay'daki Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ailesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, baba Ali Cömert'e başsağlığı diledi.

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Cömert Ailesi'yle tek tek tokalaşan Kılıçdaroğlu, mahalle sakinleri tarafından alkışlarla karşılandı. Abdullah Cömert için Kuran-ı Kerim ve dua okundu. Okunan duaların ardından Kılıçdaroğlu eve girerek anne Hatice Cömert'le bir süre sohbet etti. Ağabeyi Zafer Cömert, olayın nasıl olduğunu anlattı. Aileyi dinleyen Kılıçdaroğlu, "Bu olayın takipçisi olacağız, peşini bırakmayacağız" dedi.

Yaklaşık 15 dakikalık ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu ekibiyle birlikte Eskişehir'de Gezi protestoları sırasında dövülen ve tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ailesinin merkez Antakya İlçesi'ne bağlı Ekinci Beldesi'ndeki evine geçti. Korkmaz ailesi ve vatandaşların karşıladığı Kılıçdaroğlu, Ali İsmail Korkmaz'ın ailesine de taziye dileklerini iletti.

OĞLUM HAYVANLARI BİLE SEVERDİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun taziye ziyareti sırasında, oğlunun katillerinin bir an önce bulunmasını isteyen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, "Oğlum suçsuzdu ve çok iyi bir insandı. Hayvanları bile severdi. Ne olur oğlumun kanı yerde kalmasın. Bizim de acımızı dindirin" dedi. Acılı anneyi dinleyen Kılıçdaroğlu, "Acınızı yürekten paylaşıyoruz. Oğlunuzun faillerinin bulunması için elimizden geleni yapacağız. Bundan kuşkunuz olmasın" dedi. Ali İsmail Korkmaz için okunun Kuranı Kerim ve duaların ardından Kılıçdaroğlu İskenderun Demir Çelik Fabrikası'nde grev yapan işçileri ziyaret için Antakya'dan ayrıldı.


Editör: TE Bilisim