Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
 MHP'li Aydın: Erken seçimin esas sebebi AKP'nin hesap verme korkusudur.

TBMM Başkan Vekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, erken seçimin esas sebebinin, AK Parti'nin hesap verme korkusu olduğunu iddia etti. Aydın, yaptığı açıklamada, "Bilal Erdoğan'ın doktora yapma bahanesiyle İtalya'ya yerleşmesi ve 17-25 Aralık sürecinin başaktörlerinden Rıza Rerrab'ın Dubai'ye gitmes, 1 Kasım'da AKP'nin tek başına iktidar olamayacağının öncü göstergeleridir. Dinlemeler, mahkeme kararıyla yapıldığı için hukuki delil niteliği taşımaktadır. Bu itibarla 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarındaki sanıkların adaletten kaçmaları mümkün değildir." dedi.

MHP'nin, Trabzon'un Yomra ilçesinde düzenlendiği istişare toplantısında konuşan Koray Aydın, 7 Haziran'daki genel seçimin, AK Parti iktidarının sona ermesinin birinci evresi ve ara istasyonu olduğunu söyledi. 1 Kasım'da AK Parti'nin mutlak iktidarını kaybettiğinin kesin olarak tescilleneceğini öne sürdü. İktidarın, koalisyon sürecinde oyalama ve süreyi bitirme stratejisi izlediğini iddia eden Aydın, koalisyon kurulamamasının esas sebebinin, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmaları olduğunu savundu. Koray Aydın, şöyle konuştu: "Hükümet kurulup komisyonlar teşekkül edip çalışmaya başlayınca, bir soruşturma önergesiyle kapatılan dosyaların yeniden açılmasının ve hesap sorulmasının mümkün olacağı gerçeği korkusuyla AKP ve saray, erken seçime odaklanmıştır. Erken seçimin nedeni, AKP'nin hesap verme korkusudur."

İktidarın, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk sürecinde suçüstü yakalandığını savunan MHP Milletvekili Aydın, yayımlanan ses kayıtlarının montaj olmadığının tespit edildiğini söyledi. O dosyaların yeniden açılacağını bilen AK Parti'nin, süreci örtbas etmek için ülkeyi yeniden erken seçime sürüklediğini, koalisyon kurulmama kararının sarayda alındığını, yapılan simülasyonlara göre tek başına iktidar ihtimalinin bir erken seçimle denenmesine yönelik hazırlık yapıldığını sağlam kaynaklardan teyit ettiğini öne sürdü.
Editör: TE Bilisim