MHP Trabzon Milletvekili KorayAydın, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı dün TBMM’de yaptığı konuşmada, 5084 sayılı teşvik yasasını uzatmayacaklarını söyledi. Biz 5084’ü 49 il içinde en iyi değerlendiren vilayetlerden birinin Trabzon olduğunu biliyoruz ve bu anlamda Trabzon’un sesine kulak verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Trabzon ve Türk milleti AKP’ye ilk seçimde hak ettiği dersi verecektir” dedi.


TRABZON’UN SESİNE KULAK VERİLMELİ

Günebakış'ta yer alan habere göre; Trabzon’a kulak verilmesi gerektiğini dile getiren Aydın, “5084 sayılı Yasa’nın süresinin uzatılması gerektiğini belirterek, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı 15 Aralık 2012 tarihinde TBMM’de yaptığı açıklamada 5084 Sayılı Yasa’nın sürenisin uzatılmayacağını, yeni yıldan itibaren yeni teşvik sistemine geçeceğini açıkladı.

Daha önce de Ekonomi ve Maliye Bakanları da benzeri açıklamaları yapmışlardı.Yeni Teşvik Yasası, yürürlüğe girse bile, eski yasa devreden çıkmadan bir geçiş düzenlemesi yapılabilir, Trabzon’un da aralarında bulunduğu mağdur olan bir çok ilin durumu rahatlatılabilirdi. Çünkü 5084 Sayılı Yasa’nın devreden çıkması demek, işsizlik demek, yatırımsızlık demek, kayıt dışı istihdam demek, gerek bölge ve gerekse ülke için gelir kaybı demek, yoksulluk demektir. MHP olarak, 5084 Sayılı Yasa’nın süresinin uzatılması ve Yeni Teşvik Sistemi’nde Trabzon’un 4. Bölgeye alınmasını sonuna kadar savunduk, savunmaya da devam edeceğiz” dedi. 

TRABZON VE TÜRK MİLLETİ AKP’YE  İLK SEÇİMDE DERSİNİ VERECEKTİR
Koray Aydın AKP’nin “her şeyi ben bilirim”, “ben yaptım oldu” tavrı burada da kendini gösterdiğini kaydederek, “Yani AKP, hemen her konuda olduğu gibi,  teşvik konusunda da yine bildiğini okuyor, “dediğim dedik diyor”, eleştiri ve önerilere kulaklarını tıkıyor. AKP aldığı oya ve parlamentodaki çoğunluğuna dayanarak şımarmış ve “her istediğimi yaparım” diyor.

Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir

Trabzon kamuoyunun teşvik konusundaki talep ve beklentilerini dikkate almayan AKP iktidarının dersini, ilk seçimde Trabzon ve Türk seçmeni sandıkta verecektir” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim