Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Zonguldak merkez, Ereğli ve Çaycuma ilçelerindeki okullar, dershaneler ve kreşlere yönelik vergi denetim ekipleri ve terörle mücadele polislerince operasyon düzenlendi. Ereğli ilçesinde dershaneler ve kolejin yanı sıra içeride 0-6 yaş grubu çocukların eğitim aldığı kreşe polis nezaretinde baskın düzenlendi. Görevlilerin dışında binaya kimsenin girişine izin verilmezken veliler, "Bu zülme artık son verilsin." diye tepki gösterdi.

Ereğli'de Galaksi Özel Eğitim Hizmetleri'ne bağlı Gonca Kreş'e baskın düzenledi. İnceleme yapan ekiplerin, kreş yönetiminden evrakların asıllarını istedikleri, kreş yönetiminin asıl evrakları veremeyeceklerini ancak fotokopilerini verebileceklerini söylemesi üzerine ekiplerin bunu kabul etmediği öğrenildi. Evrakların asıllarının alınmak istenmesi durumunda kreş yönetiminin tutanaklara imza atmayacaklarını söyledikleri iddia edildi.

Durumu haber alan ve kreş binasına gelen öğrenci velilerinden Abdurrahman Şentürk, bu komedinin bir an önce bitmesini istedi. Şentürk, "Sonuç itibari işle burası 0-6 yaş arası bir eğitim kurumu. Benim çocuklarımda burada kreşe gitti. Bizim çocuklarımıza burada sevgi ve kardeşlikten başka bir şey öğretmediler. Bu trajedinin, bu komedinin bir an önce bitmesini istiyorum. Ülkemize faydası yok. Ülkemizde askerlerimi şehir edilirken, ülkemizi bu tip lüzumsuz işlerle uğraşılması bir kayıptır. Dünyada insanlar nelerle uğraşıyor." dedi.

Küçük kızını sabah saatlerinde kreşe bırakan ve hastalandığı için almaya gelen anne, kızını alarak aracına bindirdi. Küçük kızın içeride yaşananlardan dolayı korktuğu kameralara yansırken, kameraları gören küçük kız gözyaşlarına boğuldu.

Polis ve diğer ekiplerin denetimleri devam ederken, denetimlerin ne zaman sona ereceği ve baskının neden yapıldığı konusunda herhangi bir açıklamada bulunulmadı.

Editör: TE Bilisim