Editörlüğünü Dr. Yenal Göksun'un yaptığı ve Kaknüs yayınlarından çıkan kitap son dönemde televizyon dizileri üzerine farklı mecralarda yürütülen tartışmalara iletişim çalışmaları çerçevesinden katkı sunmayı amaçlıyor. Kitap Rıdvan Şentürk, Yusuf Devran, Şükrü Sim ve Yenal Göksun'un da aralarında bulunduğu kıymetli yazarların kaleme aldığı sekiz bölümden oluşuyor.

 

Türk televizyon dizilerinin küresel rekabette ulaştığı nokta nedir? Birçok yabancı ülkede reyting rekorları kıran dizilerde hangi değerler yer alıyor? Tarihsel dizilerde gerçeklik ve kurmaca arasındaki sınır ne olmalı? Tarihsel televizyon dizilerinin günümüzü anlamadaki işlevi nedir? Dizilere ilişkin efsaneler ve gerçekler neler?

Farklı kültürler Türk dizilerini nasıl alımlıyor? Bu ve benzeri sorulara kitaptaki yazılarda cevap aranıyor. Türkiye'nin uluslararası alanda elini güçlendiren televizyon dizilerinin etkili bir yumuşak güç ve kültürel diplomasi aracına dönüşmesi için önerilerde bulunuluyor.

İstanbul Kırım Derneği Atilla Yayım’ı konuk ediyor İstanbul Kırım Derneği Atilla Yayım’ı konuk ediyor

 

Kitap sadece iletişim öğrencileri ve akademisyenler için değil genel olarak dizi izleyicilerinin ilgisini çekecek konuları da içeriyor. Kitabın özellikle dizi yapımcıları, yönetmenler ve siyaset yapıcıların dikkatini çekmesi bekleniyor.

 

 

Editör: TE Bilisim