En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz

Kürtçüler, dillerinin, kimliklerinin, Anadolu'da 'Kürdistan'ın !varlığının inkar edildiğini iddia etmektedirler.
     Bilimsel anlamda 'Kürtçe' diye bir dil yok ki  inkar edilsin. Kürtçe diye bir şive/lehçe/ağız/diyalekt var. Kürt kardeşlerimiz de Kürtçe şiveyi geçmişte de, şimdi de konuştular ve konuşmaktadırlar. Kürtçüler, kürtçe lehçeyi inkar etmektedirler.
     Etnik anlamda, Kürt Milleti diye bir millet yok ki inkar edilsin. Kürt diye diğer Türk boyları gibi Ortaasya kökenli bir Kürt boyu vardır. Kürtçüler, Türk soylu Kürt boyunu inkar etmektedirler.
     Tarihi/coğrafi anlamda, 'Kürdistan' terimi ilk defa Selçuklu Sultanı Sancar zamanında idari bir terim olarak İran'daki Hemedan bölgesi için kullanılmıştır. Ve günümüzde İran'da aynı yerde Kürdistan vilayeti/eyaleti bulunmaktadır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu kapsamamaktadır. Kürtçüler, coğrafi yönden bu hususu da inkar etmektedirler.
     Türkiye'de 15 ila 25 milyon civarında Kürt vatandaşımızın olduğu iddia edilmektedir. Türkiye'de çeşitli  zamanlarda çeşitli kişi ve kuruluşlarca yapılan sayım ve anketlerde, Türkiye'de Kürt vatandaşlarımızın en fazla % 8, en az % 4 civarında olduğu  görülmektedir. Bunu ortalama % 6 olarak kabul ettiğimizde Türkiye'nin 2021 yılı nüfusu da ~ 85 milyon olduğuna göre Kürt vatandaşlarımızın en fazla ~ 5 milyon civarında olduğu görülecektir.
     PKK'nın uzantısı olan HDP'ye verilen 5~6 milyon oy da, gönül rızasıyla verilmiş oylar olmayıp, bölgede baskı, tehdit, hile, kullanılmayan oyların bölücüler tarafından kullanılması ve barajı aşması için bir kısım CHP'lilerin oy vermesi sonucunda alınmış oylardır. Münkir Kürtçüler, 5~6 milyon oyun alınış şeklini de inkar etmektedirler.
     Sonuç olarak, Kürtçülerin yalan/yanlış iddialarına kanmamak dileğiyle, bu Cumhuriyet Bayramı, Kürt, Laz, Yörük, Çerkez, Abaza, Boşnak, Rumelili, Kosova'lı, Türkmen gibi Oğuz Boyları'ndan oluşan büyük Türk Milleti'ne Kutlu Olsun.

EDİP TEKKOL

Editör: TE Bilisim