Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Fenerbahçe futbol takımının genç oyuncularından Salih Uçan ve Recep Niyaz, Ligin ikinci yarısına en iyi şekilde hazırlandıklarını, ikinci devrede farklı bir Fenerbahçe olacağını dile getirdiler.

FB TV’de yayınlanan ve Fatih Demirkol’un hazırlayıp sunduğu "Günün Röportajı" isimli programda sarı - lacivertli ekibin mücadele ettiği 3 kulvarı da değerlendiren genç oyuncular, kamp ile ilgili bilgiler de verdiler.

Sözü ilk alan Salih Uçan, antrenman ve kamp programı hakkında bilgiler vererek, "Antrenmanlarımız zevkli ve neşeli geçiyor. Diğer taraftan da yoğun ve tempolu geçiyor. Dayanıklılık, koşu ve fiziğe dayalı antrenmanlar yapıyoruz. Ben iyi çalıştığımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Ligin ikinci yarısına en iyi şekilde hazırlandıklarını belirten Recep Niyaz ise "Kamp yoğun ve yorucu geçiyor. Tabii ki takım içindeki iyi ve olumlu hava bizi he fiziksel, ne de zihinsel olarak yoruyor. 3 kulvarda mücadele eden bir takımız ve yeniden yoğun bir maç programı bizi bekliyor olacak. En iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

SALİH UÇAN: EKSİKLERİMİZİ GÖRME ŞANSI BULDUK

Belçika temsilcisi KRC Genk ile oynadıkları hazırlık karşılaşmasının takımın kendini test etme sürecinde önemli olduğuna da değinen Salih Uçan, "Hazırlık maçı bizim için iyi bir test oldu. Kendimizi görme fırsatı yakaladık. Ben Genk karşısında iyi oynadığımızı, iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Golü attıktan sonra biraz belki tempomuz düştü ve golü yedik. Tabi burada önemli olan maçtan düşmemek. İlk ayrı 1-1’lik eşitlikle sona erdi, ikinci yarıya da tempolu başladık. Biraz daha çabuk oynarsak, ileriye topu taşırsak her şeyin daha iyi olacağını düşünüyorum." açıklamalarında bulundu.

Genk maçına ilişkin Recep Niyaz ise "Hazırlık karşılaşması bizim için iyi bir test oldu. İyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. Bu süreçte eksi olan yönlerimizi artıya çevirme fırsatı yakaladık. Genk karşısında iyi oynadık, topun hakimiyetini sağladık. Ancak gol yedikten sonra açık alan vermeye başladık. Bu sayede eksikliklerimizi gördük. Eksikliklerimizi gidermek için iyi çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı sahaya da yansıtarak, 3 kulvarda da başarılı olacağımıza inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Anadolu kulüplerinin ligdeki şampiyonluk yarışına ortak olmasıyla kalitenin arttığına da vurgu yapan Recep, "Süper Lig’in kalitesi her geçen gün artıyor. Anadolu kulüpleri de artık mücadelenin içerisindeler. İlhan Parlak vb. gibi kaliteli oyuncular var. Kaliteye bağlı olarak mücadelenin seviyesi de artıyor." dedi.

Uçan ise bu konudaki görüşlerini şu şekilde dile getirdi: "Evet, ligimiz kaliteli bir lig. Sertlikle ilgili de konuşmak gerekirse, ben oyun stiliyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Çok yumuşak oynayan bir oyuncu olursun ama birebirde etkili değilsindir ya da çok güçlü bir oyuncusundur ama etkili olamazsın. Savaşma içgüdüsü ile ilgili olduğunu söyleyebilirim."

SALİH UÇAN: FENERBAHÇE ÇOK BÜYÜK BİR KULÜP

Salih Uçan, 3 kulvarda da mücadele etmesine ilişkin de, "Ben bunu geçtiğimiz günlerde de dile getirmiştim. 3 kulvarda mücadele etmemiz bizim için normal bir durum. Biz büyük bir kulübüz, bu maç trafiğine alışmamız gerekiyor. Fenerbahçe Avrupa standartlarından bir kulüp ve Avrupa’da iyi bir noktaya ulaşmamız gerekir. Avrupa arenasında mücadele eden takımlar, sürekli maç oynuyorlar. Bizim de böyle maç trafiğine ulaşmamız gerekiyor." diye konuştu.

Son dönemlerde Anadolu kulüplerinin varlıklarını hissettirmeleriyle, mücadele oranının arttığına değinen Recep Niyaz ise "İlk yarıya baktığımızda puan ortalaması düşüktü. Tabi bunun nedeni Anadolu kulüplerinin varlıklarını hissettirmelerinden dolayı oluyor. Bizim de artık bu bilinçle çaba sarf etmemiz gerekiyor. Her sezon bir Anadolu kulübü şampiyonluk yarışının içinde oluyor. Hatırlayacaksınız; geçtiğimiz senelerde Sivasspor bu yarışta vardı. Keza Bursaspor, Antalyaspor gibi takımlar da bu yarışın içinde. Bunların göz ardı edilmemesi gerekir. Bundan sonraki süreçte daha önde olmamız gerekir." dedi.

Salih Uçan, ligin ilk yarısında hâkim olan sert oyunun ikinci yarıda da devam edip etmeyeceği yönündeki soruyu ise şu şekilde cevapladı: "Anadolu takımları maç kazandıkça daha bir dirençli hale geliyorlar. Her Anadolu takımı büyük takımlarla maç oynarken, kafasında olan şey gol yememektir. Büyük takımlarda da şöyle bir şey var, gol atmak. Büyük takımlar gol atamadığı zaman bir takım sıkıntılar oluşuyor. Ligin ilk yarısı bu şekilde geçti. Bence Ligin ikinci yarısı daha da zor geçecek."

UEFA Avrupa Ligi 2. turdaki rakipleri BATE Borisov’u da değerlendiren genç oyuncular, deplasmanda oynamanın bir avantaj olduğunu belirterek, şu açıklamaları yaptılar:

Recep Niyaz: "Biz iyi bir takımız. Bunu her zaman her yerde rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Avrupa Ligi’nde özellikle zorlu süreçten geçtik. Borissia M’Gladbach deplasmanına gitmiştik ve rakibimizi kendi sahasında mağlup ettik. Kendi evimizde Marsilya maçında talihsiz bir şekilde beraberlik aldık. Ama grubumuzdan galip çıktık. Önemli galibiyetler aldık. Bunlar göz ardı edilebilecek şeyler değil. Avrupa’da iyi dereceler etmemiz gerekiyor. Camiamızın ve taraftarımızın desteği bu şekilde devam ettiği sürece iyi işler yapacağız. UEFA Avrupa Ligi’nde iyi bir sonuç alacağımıza inanıyoruz. Önemli olan şey; inanmak. Belki de kupayı bile kaldıran taraf olabiliriz. İnşallah bunu da genç yaşımızda görürüz."

Salih Uçan: "Kolay bir maç olmayacaktır. Doğal hava şartları da etkili olacaktır. Türkiye iklimine baktığımızda ılıman bir iklimimiz. Ayrıca ilk maçın deplasmanda olması ciddi bir avantaj. Orada rakibimizi de test etmiş olacağız. İyi bir skorla döndükten sonra kendi evimizde taraftarımızın da desteğini alarak eleyebiliriz."

RECEP NİYAZ: TÜRKİYE KUPASI’NI YİNE KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM

Son olarak Türkiye Kupası’ndaki rakiplerini de değerlendiren Recep Niyaz, "Aslında Türkiye Kupası’nın şöyle bir özelliği var. Oynamayan ya da fazla forma şansı bulamayan oyuncular için önemli bir süreç. Pendik, Göztepe ve Sivasspor maçlarında da forma şansı pek fazla bulamayan oyuncular oynamıştı." diyerek şunları söyledi:

"Bu takımda olan her oyuncu en iyi şekilde hazırlanıyor. Hiç kimsenin maç eksiğinin olmaması gerekiyor. Bakıldığında Türkiye Kupası ikinci planda gözükse de önemli bir süreç. Şu anda 3 kulvarda mücadele eden tek takımız. Bu şekilde de devam ederiz. Ben bu sene de Türkiye Kupası’nı alacağımıza inanıyorum. İnşallah UEFA’da da final oynarız."
Editör: TE Bilisim