Bu yıl ilki düzenlenen İstanbul Üniversitesi 1453 Ödülleri için 1453odulleri.istanbul.edu.tr sitesi üzerinden toplam 9.469.011 oy kullanıldı. 9 dalda oylamaya açık olmak üzere alanında en iyi 67 kişi aday gösterildi. İstanbul Üniversitesi 1453 Ödülleri’nde Bilim Dalında Onur Ödülü, 2015 yılında Nobel Kimya Ödülü’nü alan İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Mezunu Prof. Dr. Aziz Sancar’ın oldu.

"Ölürüm Türkiyem" şarkısıyla yüreklerde taht kuran Mustafa Yıldızdoğan ise öğrencilerden en yüksek oyu alarak "Yılın En İyi Türk Halk Müziği Sanatçısı" ödülünü kazandı. Yıldızdoğan gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşırken başta Ölürüm Türkiyem olmak üzere, yeni albümü Hasat içerisinde yer alan Mucize ve Gittiler isimli eserlerini seslendirdi. Gittiler isimli eseriyle 15 Temmuz Şehitleri'ni de anan Yıldızdoğan, birlik, beraberlik mesajlarını iletti. Yıldızdoğan'ı  Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Kalın ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, ilgiyle dinledi. 

Doç. Dr. İbrahim Kalın ise öğrencilerden en yüksek oyu alarak "Yılın Yazarı" ödülüne layık görüldü.  Doç. Dr. Kalın; "Bugün çağımızın en temel sorunu yetişmiş insan sorunu. Ülkemizin de aslında en büyük avantajı ve şansı, yetişmiş insan kapasitesi potansiyeline sahip olması. İnşallah burada yapacağımız çalışmalarla aklı, erdemi, ahlakı, tefekkürü birleştiren bir insan prototipi oluşturmanın gayreti içinde olacağız." dedi.

FERDİ TAYFUR :BAHÇELİ İKİ YÜZLÜ BİR SİYASETÇİ DEĞİLDİR..  FERDİ TAYFUR :BAHÇELİ İKİ YÜZLÜ BİR SİYASETÇİ DEĞİLDİR..


İÜ 1453 ÖDÜLLERİ’ni kazanan isimler: 

Yılın Girişimci İş Adamı: Erbakan Malkoç 
Yılın En Etkili Sivil Toplum Kuruluşu: Kızılay 
Yılın Sosyal Sorumluluk Proje Reklamı: Darüşşafaka 
Yılın Dizisi: Payitaht Abdülhamit 
Yılın Sporcusu: Kenan Sofuoğlu 
Yılın Yazarı: Doç. Dr. İbrahim Kalın 
Yılın Bilim İnsanı: Aziz Sancar
Yılın Genç Bilim İnsanı: Ahmet Serdar Mutluer
Yılın Müzik Adamı: Gökhan Türkmen 
Yılın Müzik Kadını: Ziynet Sali
Yılın Çıkış Yapan Radyosu: CRI TÜRK Radyo
Yılın Çıkış Yapan Yönetmeni: Alişan Günay Yıldırım


Editör: TE Bilisim