Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Bursa Orhangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevi yaptığı esnada kurumda hizmetli personel olarak çalışan bir kadına cinsel tacizde bulunduğu iddialarıyla gündeme gelen eski Şube Müdürü Aydın Damar, açtığı iftira davasını kazandı. Mahkeme, hizmetli bayan personelin Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Damar’a iftira atmaya çalıştığı hükmüne vardı. Mahkeme E.O. isimli kadını iftira suçundan dolayı 1 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Mahkeme daha sonra bu cezayı paraya çevirdi.

Geçen yıl Orhangazi’de haftalık yayın yapan gazete tarafından gündeme getirilen, Orhangazi eski Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Damar’ın aynı kurumda başka bir şubede çalışan bir kadına yönelik cinsel tacizde bulunduğu iddiası mahkeme tarafından yalanlandı. İddiaya göre 2012 yılında Orhangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevini yürüttüğü esnada E.O. isimli bir kadına tacizde bulunduğu iddia edilen Aydın Damar, E.O. ve haberi yayınlayan gazete hakkında dava açmıştı. Milli Eğitim Şube Müdürlüğü sırasında uğradığı haksızlığı ispat etmek ve iftiraya uğradığını ortaya koymak için hukuk mücadelesi veren Aydın Damar, E.O. isimli kadın hakkında kendisine iftira attığı iddiasıyla Orhangazi Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açmıştı.

Geçen yıl açılan davanın karar duruşması ise dün yapıldı. Orhangazi Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında mahkeme yapılan yargılama neticesinde delillerin ve dosyanın tüm yönleriyle bütün olarak değerlendirilmesi neticesinde sanık E.O.’nun Aydın Damar’a iftira ettiği hususunda tam bir vicdani kanıya varılmakla, sanığın bu eylemi nedeniyle TCK 267/1 maddesi gereğince takdiren 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Geçen yıldan bu yana süren mahkeme sonucunda E.O. isimli kadının Aydın Damar’a iftira ettiğine hükmeden ve E.O. hakkında hapis cezası veren mahkeme, kadının bakmakla yükümlü olduğu çocukları olması nedeniyle cezayı 1 yıldan 10 aya indirmesine, ayrıca kadının 300 günlük hapis cezasının ise yine 6 bin TL para cezasına dönüştürülmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca yasal imkan bulunmadığı için davanın ertelenmemesine ve adli para cezasının ödenmemesi halinde sanık E.O. isimli kadının hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

Editör: TE Bilisim