Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
 Mahkeme, gizemli siyah araçla ilgili kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Haziran 2011 genel seçimleri öncesi MHP’ye yönelik düzenlenen kaset komplolarının ardından Genel Merkez önünde gizemli bir siyah araç tespit edilmişti. Söz konusu araç ve şüpheli şahıslarla ilgili Ankara Cumhuriyet Savcılığı’ndan ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı geldi.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin avukatı Hamit Kocabey ise ‘siyah araç’ ile ilgili verilen kararı eleştirerek, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde itirazda bulunacaklarını açıkladı.

"GİZEMLİ ARACIN PLAKASI TESPİT EDİLEMEDİ"

Vatan'dan alınan bilgiye göre, gizemli siyah araçla ilgili kovuşturmaya yer olmadığı kararını veren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı şu bilgilere yer verdi:

"06 … 34 plakalı aracın Ankara Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü'ne tahsisli sarı renkli Ford marka kamyonet olduğu, 34 .. 6558 olarak bilinen aracın ise Dursun A. isimli bir şahsa ait olduğunun anlaşıldığı, kamera görüntülerinin incelenmesinden 34 … 6558 plakalı aracın geriye yürürlü olarak bir yıllık yapılan sorgulamasında görüntü kaydının bulunmadığı, ancak belirlenemeyen şikâyete konu vasıflardaki camları karartılmış bir başta aracın 13 Mayıs 2011 günü saat 05. 22 sıralarında MHP binası karşısındaki otoparkta park halinde olduğu, 05. 29 itibariyle bina önündeki yoldan geçiş yaptığı, bir başka kameraya ait görüntüde ise aynı gün sabah 09. 05 itibariyle aynı otoparkta park halinde olduğu kamera görüntülerinin hareketli olması sebebiyle plakasının belirlenmediği, aynı MOBESE kamerasında 09. 06 sıralarında ise aracın otoparkta olmadığının görüldüğü..."

"HIRSIZLIK İÇİN ORADAYDIK"

"Görüntülerde yer alan İ. B ve A.K'nın beyanlarına başvurulduğunda Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'nde çalıştıkları, hırsızlık olayları nedeniyle bölgede olduklarını, birkaç kez MHP'ye gittiklerini, bir kez yemek için birkaç kez ihtiyaç gidermek için girdiklerini, 13.09. 2011 tarihinde MHP binasına yaklaşık 200 metre mesafedeki bir iş yerinde gerçekleşen laptop bilgisayar hırsızlığı amacıyla olay yerine gittiklerini, cuma günü olması sebebiyle hırsızın kalabalık arasına karışmak amacıyla binaya gidebileceği düşüncesiyle bina içerisine gittikleri ve güvenlikçiye durumu anlatıp görüntülere baktıklarını, araçlarıyla parktan ayrılırken aynı zamanda ayrılan diğer aracı bilmediklerini beyan ettikleri, beyanlar ve görüntülerin birbirini doğruladığı..."

"SİYASİ İKTİDAR SAHİP ÇIKMADI"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin avukatı Hamit Kocabey, parti binası ve yöneticilerinin dinlenmesine yönelik şikayetle ilgili açılan dosyanın önce Bilişim Suçları tarafından incelendiğini, ancak daha sonra suçu kamu görevlileri işlediği iddiasının öne çıkarılarak, Memur Suçları Bürosu tarafından incelendiğini ifade etti. Hamit Kocabey, "Biz olayın en başında beri siyasi iktidarın olaya sahip çıkmadığını, hatta bu olayı siyasi istismar malzemesi yaptığını ve soruşturmadan sonuç çıkmayacağını herkesle paylaşmıştık. Arkasında siyasi iktidarın desteği olmayan bu büyük soruşturmada soruşturmayı yapan savcının iyi niyetinin sonuca etkili olmayacağını biliyorduk. MHP hukukun herkese lazım olduğuna ve adaletin mülkün temeli olduğuna inanan bir siyasi harekettir. Partimizin dinlenmesi konusunda yapılan soruşturmada Savcılık tarafından verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair karara Sincan Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde itiraz edeceğiz" dedi.

Editör: TE Bilisim